Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Μη βασίζεστε στο «πάγωμα» για άνοδο των τιμών πετρελαίου

Αν κάποια κράτη «παγώσουν» την παραγωγή, οι τιμές θα ανέβουν ενθαρρύνοντας άλλους παραγωγούς να αυξήσουν τις ποσότητες που αντλούν. Αυτό με τη σειρά του θα ρίξει και πάλι τις τιμές, υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών.

Ρωσία: Μη βασίζεστε στο «πάγωμα» για άνοδο των τιμών πετρελαίου

Τα σχόλια της Σαουδικής Αραβίας για «πάγωμα» στην παραγωγή, αλλά ακόμη και το ίδιο το «πάγωμα» αν πραγματοποιηθεί, μπορεί να μην είναι αρκετό για να ενισχύσει τις τιμές του αργού, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, μιλώντας στο CNBC.

Ο υπουργός προχώρησε σε δηλώσεις σήμερα, αφότου κυκλοφόρησε στον Τύπο ότι η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να μειώσει την παραγωγή αν το Ιράν «παγώσει» τη δική του στα τρέχοντα επίπεδα.

Ο Ρώσος πολιτικός προειδοποίησε πως ακόμη κι αν προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία, οποιαδήποτε άνοδος στις τιμές του μαύρου χρυσού θα είναι προσωρινή καθώς η άνοδος θα ενθαρρύνει την αύξηση παραγωγής αλλού.

«Ένα πάγωμα από την πλευρά μερικών χωρών (...) δε θα παράγει το αποτέλεσμα που αναμένουν κάποιοι (...) Υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ή σχιστολιθικού πετρελαίου σαν αποτέλεσμα και τότε οι τιμές να πέσουν ξανά», υποστήριξε ο Σιλουάνοφ.

Όπως πρόσθεσε, η Ρωσία έχει υπολογίσει κονδύλια βάσει τιμής στα 40 δολάρια το βαρέλι, για τα επόμενα τρία χρόνια, πράγμα που χαρακτήρισε «συντηρητικό».

«Κατά την άποψή μας, αυτή είναι μια ισορροπημένη τιμή αυτή τη στιγμή. Είναι μια τιμή στην οποία οι πετρελαιοπαραγωγοί, ιδιαίτερα οι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου, βρίσκονται στα επίπεδα της παραγωγικής τους ικανότητας», υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v