Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας

Η τράπεζα είναι αποφασισμένη να λύσει τις προκλήσεις της μόνη της, τονίζει εκπρόσωπος της Deutsche Bank. Ο CEO δεν ζήτησε ποτέ από τη Μέρκελ παρέμβαση στην υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει θέμα ΑΜΚ επί του παρόντος.

Deutsche Bank: Θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας

Η Deutsche Bank θα λύσει τα προβλήματά της χωρίς να βασίζεται στη βοήθεια του Βερολίνου, δήλωσε η τράπεζα σήμερα, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του περιοδικού Focus, το οποίο ανέφερε πως η καγκελάριος Μέρκελ απέρριψε το ενδεχόμενο παροχής κρατικής στήριξης στην Deutsche Bank.

«Ο (διευθύνων σύμβουλος) John Cryan ποτέ δεν ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να παρέμβει η κυβέρνηση στην υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης», ανέφερε εκπρόσωπος της Deutsche Bank, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Η Deutsche Bank είναι αποφασισμένη να επιλύσει τις προκλήσεις της μόνη της», συμπλήρωσε.

«Επί του παρόντος δεν υπάρχει θέμα αύξησης κεφαλαίου. Ανταποκρινόμαστε σε όλες τις ρυθμιστικές απαιτήσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Focus το Σαββατοκύριακο, το οποίο επικαλούνταν κυβερνητικούς αξιωματούχους χωρίς να τους κατονομάζει, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο παροχής κρατικής βοήθειας στην Deutsche Bank.

Παράλληλα, η Μέρκελ αρνείται επίσης να παρέμβει στη νομική διαμάχη της τράπεζας με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, που ίσως ζητήσει κυρώσεις έως και 14 δισ. δολάρια κατά της τράπεζας, για τις δραστηριότητες στον τομέα των τίτλων που βασίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια.

Σημειώνεται πως τον Ιούλιο Cryan και Μέρκελ είχαν συναντηθεί προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις του Brexit, όμως δεν "άγγιξαν" το θέμα πιθανής παρέμβασης στην υπόθεση με την αμερικανική δικαιοσύνη, όπως ανέφερε στο Reuters πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας αντέδρασε με «βουτιά» έως και 6% σήμερα, υποχωρώντας σε νέο ιστορικό χαμηλό.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v