Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nτράγκι: Xάνει momentum η ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Η αποδυνάμωση των προοπτικών για την εξωτερική ζήτηση μετά τον Ιούνιο αναμένεται να οδηγήσει χαμηλότερα την ανάπτυξη των εξαγωγών, δήλωσε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Μάριο Ντράγκι.

Nτράγκι: Xάνει momentum η ανάκαμψη στην ευρωζώνη

Η ανάκαμψη στην ευρωζώνη αναμένεται να συνεχιστεί με ήπιο και σταθερό ρυθμό, αλλά με ελαφρώς μικρότερο momentum από αυτό που αναμενόταν τον Ιούνιο, δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως η οικονομία της ευρωζώνης παραμένει ανθεκτική απέναντι στις πολιτικές αβεβαιότητες, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Υπογράμμισε ωστόσο πως η αποδυνάμωση των προοπτικών για την εξωτερική ζήτηση μετά τον Ιούνιο αναμένεται να οδηγήσει χαμηλότερα την ανάπτυξη των εξαγωγών.

«Μαζί με άλλους παράγοντες, θα συνεχίσει να ασκεί καθοδικά ρίσκα στις προοπτικές ανάπτυξης της ευρωζώνης» ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

Ο ίδιος επανέλαβε πως η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει την νομισματική στήριξη που είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επιστροφή του πληθωρισμού σε επίπεδα κοντά στο 2%. «Αν χρειαστεί θα δράσουμε χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που επιτρέπει η εντολή μας» τόνισε ο κ. Ντράγκι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v