Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ ερευνούν επένδυση της Standard Chartered στην Ινδονησία

Εταιρία ενέργειας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της τράπεζας κατηγορείται για δωροδοκίες. Οι ΗΠΑ ερευνούν πιθανή ενοχή της Standard Chartered επειδή δεν σταμάτησε την κακοδιαχείριση, ενώ η τράπεζα έχει τρεις έδρες στο συμβούλιο της εταιρίας.

Οι ΗΠΑ ερευνούν επένδυση της Standard Chartered στην Ινδονησία

Στο μικροσκόπιο του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης έχει βρεθεί η Standard Chartered, λόγω ισχυρισμών ότι μια ινδονησιακή εταιρία ενέργειας που είναι υπό τον έλεγχο της λονδρέζικης τράπεζας, δωροδοκεί για να κερδίζει συμβόλαια.

Εσωτερικός έλεγχος στην Maxpower Group, μια εταιρία ενέργειας στην νοτιοανατολική Ασία, αποκάλυψε ενδείξεις για πιθανή δωροδοκία και άλλου τύπου κακοδιαχείριση. Τα ευρήματα αυτά αναφέρονταν και σε ξεχωριστή αξιολόγηση ενός δικηγορικού γραφείου που είχε προσλάβει η Maxpower, σύμφωνα με την Wall Street Journal που εξέτασε αντίγραφα της αξιολόγησης.

Αμερικανοί εισαγγελείς ερευνούν το κατά πόσο η Standard Chartered είναι ένοχη επειδή δεν σταμάτησε την υποτιθέμενη κακοδιαχείριση, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της έρευνας και τις οποίες επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα.

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της Maxpower εργαζόταν στην τράπεζα μέχρι πέρυσι, ενώ η Standard Chartered κατέχει και τρεις έδρες στο συμβούλιο της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v