Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ΗΠΑ αξιολογούν τι πρόστιμο να επιβάλουν στη VW

Οι αρχές εξετάζουν τι πρόστιμο μπορούν να επιβάλουν στην εταιρία, χωρίς να την οδηγήσουν σε λουκέτο. Η VW μαζί με την Deutsche Bank, που επίσης αντιμετωπίζει τεράστιο πρόστιμο, αντιστοιχούν σε πάνω από 320.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

Οι ΗΠΑ αξιολογούν τι πρόστιμο να επιβάλουν στη VW

Το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει πόσο μεγάλο ποινικό πρόστιμο μπορεί να αποσπάσει από τη Volkswagen για τη χειραγώγηση των δοκιμών ρύπων, χωρίς να εξαναγκάσει σε λουκέτο τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με δύο πηγές από το περιβάλλον των διαπραγματεύσεων που επικαλείται το Bloomberg.

Η αμερικανική κυβέρνηση και η Volkswagen προσπαθούν να φτάσουν σε συμφωνία μέχρι τον Ιανουάριο, ανέφεραν οι πηγές, και συγκεκριμένα πριν έρθει νέα διακυβέρνηση και αντικαταστήσει τους αρμόδιους που επιβλέπουν όλο αυτό το διάστημα τη διαδικασία.

Δεν είναι σαφές το εύρος του προστίμου που εξετάζουν οι αμερικανικές αρχές. Η εταιρία είχε καθαρή ρευστότητα ύψους 28,8 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, ενώ ο επικεφαλής επί των οικονομικών Frank Witter έχει τονίσει ότι σκοπός του είναι να διατηρήσει τον στόχο για μέση καθαρή ρευστότητα στα 20 δισ. ευρώ, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της εταιρίας και να προστατεύσει την πιστοληπτική της ικανότητα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «μετρούν» την κατάσταση με τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας, την ίδια ώρα που προσπαθούν να διευθετήσουν μια αστική υπόθεση κατά της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, της Deutsche Bank. Όπως τονίζει το πρακτορείο, οι δύο εταιρίες μαζί αντιστοιχούν σε πάνω από 320.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v