Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Wells Fargo εξετάζει «clawback» στις αμοιβές στελεχών

Την παρακράτηση ενός μέρους της αμοιβής της πρώην επικεφαλής της μονάδας λιανικής, Carrie Tolstedt και του CEO, John Stumpf, εξετάζει η αμερικάνικη τράπεζα σύμφωνα με την WSJ. Ακόμα και σήμερα η απόφαση.

H Wells Fargo εξετάζει «clawback» στις αμοιβές στελεχών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Wells Fargo εξετάζει την παρακράτηση αμοιβών υψηλόβαθμων στελεχών, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στην Wall Street Journal.

Εκπρόσωπος της αμερικάνικης τράπεζας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, η τράπεζα θα παρακρατήσει πιθανότητα ένα μέρος της αμοιβής της πρώην επικεφαλής της μονάδας λιανικής, Carrie Tolstedt και του CEO, John Stumpf.

Η απόφαση μπορεί να ληφθεί ακόμα και σήμερα, δήλωσε η πηγή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η αμερικάνικη τράπεζα συμφώνησε σε ένα διακανονισμό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για το σκάνδαλο με τις τακτικές πώλησης δανείων. Συγκεκριμένα, η τράπεζα είχε κατηγορηθεί ότι οι υπάλληλοι της άνοιξαν δύο εκατομμύρια λογαριασμούς καταθέσεων και πιστωτικών καρτών χωρίς την γνώση των πελατών.

Σε εξέταση από την επιτροπή της Γερουσίας ο κ. Stumpf δέχθηκε κριτική γιατί κατά την τελευταία πενταετία η Wells Fargo απέλυσε 3.500 υπαλλήλους χωρίς να μειώσει τις αμοιβές στελεχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v