Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου το Σεπτέμβριο

Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου και συμπυκνωμένου αερίου θα αγγίξει το Σεπτέμβριο τα 11,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο, ποσότητα που ξεπερνά τα 10,9 εκατ. βαρέλια του Ιανουαρίου, τα οποία αξιωματούχοι είχαν χαρακτηρίσει ως πιθανό πλαφόν στην παραγωγή.

Ρωσία: Ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου το Σεπτέμβριο

Η Ρωσία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ενέργειας στον κόσμο, εκτιμάται ότι θα αντλήσει το Σεπτέμβριο ποσότητα πετρελαίου-ρεκόρ για την περίοδο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, προσθέτοντας μέχρι και 400.000 βαρέλια την ημέρα. Η αύξηση έρχεται καθώς τα μέλη του ΟΠΕΚ συναντιούνται στην Αλγερία και προχωρούν σε ανεπίσημες συζητήσεις, σε αναζήτηση τρόπων για την αναχαίτιση της υπερπροσφοράς.

Η ρωσική παραγωγή αργού και συμπυκνωμένου αερίου εκτιμάται ότι θα αγγίξει κατά μέσο όρο τα 11,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα αυτό το μήνα, έναντι 10,7 εκατ. βαρελιών τον Αύγουστο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας.

Η παραγωγή αυτή ξεπερνά τα 10,9 εκατ. βαρέλια που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο και τα οποία οι αξιωματούχοι είχαν χαρακτηρίσει πιθανό πλαφόν, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ των παραγωγών τον Απρίλιο, μεταδίδει το Bloomberg.

Καθώς οι παραγωγοί συναντιούνται ξανά στην Αλγερία αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, ανέφερε ότι η χώρα του θα εξέταζε μια σειρά επιλογών «παγώματος», παρότι θα προτιμούσε να βάλει «ταβάνι» στην παραγωγή στα πιο πρόσφατα επίπεδα.

«Θα εξετάσουμε διάφορες επιλογές και θα τις συζητήσουμε με τον ΟΠΕΚ», επεσήμανε ο υπουργός απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους αργά εχθές το βράδυ, έπειτα από διμερείς συναντήσεις με τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και τη Βενεζουέλα. «Αναμφίβολα, ο Σεπτέμβριος θα ήταν ο μήνας που αντικειμενικά θα μας βόλευε με τον καλύτερο τρόπο», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v