British Airways και Qatar Airways βαθαίνουν τους δεσμούς

Οι δύο μεταφορείς συνεργάζονται σε μια σειρά μέτωπα ήδη από το 2014. Παράλληλα, η κρατική Qatar Airways έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο μέτοχο της IAG με μερίδιο 20,13%. Από 30 Οκτωβρίου, οι δύο εταιρίες συντονίζουν δρομολόγια και τιμολόγηση.

British Airways και Qatar Airways βαθαίνουν τους δεσμούς

Η μαμά εταιρία της British Airways, International Consolidated Airlines, ανακοίνωσε ότι βαθαίνει τους δεσμούς με την Qatar Airways ήδη από τον επόμενο μήνα, με μια συμφωνία που θα επιτρέψει στους δύο μεταφορείς να συντονίσουν τα δρομολόγια και την τιμολόγησή τους.

H συμφωνία για συντονισμένες δραστηριότητες θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 30 Οκτωβρίου, τόνισε η IAG σύμφωνα με το MarketWatch. Οι δύο εταιρίες θα συντονίσουν όλες τις πτήσεις από τη Βρετανία στη Ντόχα, ενώ στο κοινό τους δίκτυο περιλαμβάνονται πάνω από 70 άλλοι προορισμοί.

Όπως ανέφερε ο Willie Walsh, διευθύνων σύμβουλος της IAG που έχει στη κατοχή της και την Aer Lingus και τις ισπανικές Iberia και Vueling Airlines, η συμφωνία θα «προσφέρει πιο άνετα ταξίδια με καλύτερα ευθυγραμμισμένα δρομολόγια, πιο συχνές πτήσεις και βελτιωμένες ανταποκρίσεις».

Ο τύπος συμφωνίας που έχουν θεσπίσει η IAG και η Qatar Airways γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις αεροπορικές εταιρίες, ενώ οι δύο εταιρίες συνεργάζονται σε μια σειρά μέτωπα ήδη από το 2014.

Παράλληλα, η κρατική Qatar Airways έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο μέτοχο της IAG, με μερίδιο 20,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v