Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yellen: H Fed εξετάζει αλλαγές στα stress tests

Την αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις οκτώ μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες που θεωρούνται σημαντικές για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δρομολογεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Janet Yellen.

Yellen: H Fed εξετάζει αλλαγές στα stress tests

Η Fed εξετάζει να προχωρήσει σε αλλαγές στα ετήσια stress tests των μεγάλων αμερικάνικων τραπεζών για να διαπιστώσει αν μπορούν να αντέξουν μια μεγάλη οικονομική κρίση, δήλωσε την Τετάρτη η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας Janet Yellen.

Σε ομιλία της σε επιτροπή του Κογκρέσου η κα. Yellen ανέφερε ότι η Fed «εξετάζει τώρα να προχωρήσει σε διάφορες αλλαγές στην μεθοδολογία των stress tests και στη διαδικασία».

«Το υφιστάμενο κεφαλαιακό μαξιλάρι διατήρησης θα αντικατασταθεί από ένα μαξιλάρι που θα είναι πιο ευαίσθητο στα ρίσκα και πιο εξειδικευμένο στην κάθε εταιρεία, το μέγεθος του οποίου θα βασίζεται στα αποτελέσματα των street tests» σημείωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα. Yellen ανέφερε ότι για τις οκτώ μεγάλες αμερικάνικες τράπεζες που θεωρούνται σημαντικές για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο νέος υπολογισμούς του κεφαλαιακού μαξιλαριού «θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v