Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα μειώσει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ των ΗΠΑ

Η πρόβλεψη του Ταμείου για την ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας θα μειωθεί λόγω του αδύναμου πρώτου εξαμήνου, προανήγγειλε η Κριστίν Λαγκάρντ. Τον Ιούλιο το ΔΝΤ έκοψε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 2,2% από 2,4% προηγουμένης.

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ θα μειώσει την πρόβλεψη για το ΑΕΠ των ΗΠΑ

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Τετάρτη πως ο οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον θα προχωρήσει σε νέα μείωση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το 2016.

Σε ομιλία της στο Northwestern University, η κα. Λαγκάρντ ανέφερε πως η πρόβλεψη του Ταμείου για την ανάπτυξη της αμερικάνικης οικονομίας θα μειωθεί λόγω του αδύναμου πρώτου εξαμήνου. Τον Ιούλιο το ΔΝΤ έκοψε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στο 2,2% από 2,4% προηγουμένης.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο θα εκδώσει νέες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία την επόμενη εβδομάδα, στην τελευταία έκδοση του World Economic Outlook.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια υποστήριξε πως η Ιαπωνία και η Ευρώπη αναπτύσσονται με υποτονικούς ρυθμούς. Εν τω μεταξύ, σημείωσε πως η Ινδία και η Κίνα θα συνεχίσουν να καταγράφουν καλύτερες επιδόσεις, με τις οικονομίες τους να αναπτύσσονται με πάνω από 7% και 6% αντίστοιχα.

«Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, τα θετικά και τα αρνητικά, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα μιας παγκόσμιας ανάπτυξης που είναι πολύ χαμηλή για πολύ καιρό, ωφελώντας πολύ λίγους» τόνισε η κα. Λαγκάρντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v