Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: «Καρατόμηση» του ΥΠΟΙΚ

Ο ανερχόμενος πολιτικός αστέρας και πρώην τραπεζίτης της Santander, Μateusz Morawieck, θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017.

Πολωνία: «Καρατόμηση» του ΥΠΟΙΚ

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Beata Szydlo «καρατόμησε» τον υπουργό Οικονομικών Paweł Szalamacha και παρέδωσε τον έλεγχο στον υπουργό Οικονομίας, Mateusz Morawieck.

Ο κ. Szalamacha οδηγήθηκε στην έξοδο χωρίς να προλάβει να κλείσει ένα χρόνο στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κ. Μorawieck είναι πρώην στέλεχος της Santander και ανερχόμενος αστέρας στην πολιτική σκηνή της Πολωνίας. Ο ίδιος έχει υποσχεθεί ότι θα μεταρρυθμίσει την οικονομία της χώρας προς όφελος του εγχώριου κεφαλαίου.

Οι αυξημένες δαπάνες στις οποίες έχει προχωρήσει η κεντροδεξιά κυβέρνησης της Πολωνίας, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση των προβλέψεων για το ΑΕΠ, έχουν προκαλέσει ανησυχίες για υπέρβαση του ορίου του 3% για το έλλειμμα το 2017.

Ο κ. Szdylo δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2017, συμπεριλαμβανομένης και της ενίσχυσης των δαπανών για τα επιδόματα τέκνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v