Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mείωση της παραγωγής πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ

Σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατέληξαν τα μέλη του ΟΠΕΚ για πρώτη φορά από το 2008, σύμφωνα με πηγή του Reuters. «Ταβάνι» τα 32,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Αλμα 5,3% για το αργό πάνω από τα 47 δολάρια.

Mείωση της παραγωγής πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ

Τα μέλη του ΟΠΕΚ κατέληξαν σε συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής αργού πετρελαίου στη σημερινή συνάντηση στην Αλγερία, δήλωσε πηγή από το πετρελαϊκό καρτέλ στο Reuters. 

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά από το 2008 που επιτυγχάνεται ανάλογη συμφωνία.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ θα περιορίσουν την παραγωγή στα 32,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τα 33,24 στα οποία βρίσκεται σήμερα.

Οι λεπτομέρειες για την ποσότητα που θα παράγει η κάθε χώρα θα αποφασιστούν το Νοέμβριο, στην επόμενη επίσημη συνάντηση του ΟΠΕΚ. 

Μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, η τιμή του αργού καταγράφει ράλι. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού ενισχύεται 5,3% στα 47,2 δολάρια το βαρέλι. 

Μια άλλη πηγή ανέφερε στο Reuters ότι μόλις επιτευχθούν οι στόχοι, ο ΟΠΕΚ θα απευθυνθεί και στις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες που δεν είναι μέλη του οργανισμού, όπως η Ρωσία, για συνεργασία στην προσπάθεια σταθεροποίησης της αγοράς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v