Goldman Sachs: Η συμφωνία ΟΠΕΚ δεν αλλάζει τις προβλέψεις μας για τις τιμές

Η τράπεζα εκτιμά ότι η συμφωνία θα γυρίσει «μπούμερανγκ» μακροπρόθεσμα, αυξάνοντας την εξόρυξη σε όλο τον κόσμο. Βλέπει το αργό στα 43 δολάρια στα τέλη του 2016 και στα 53 δολάρια το 2017. Η Societe Generale βλέπει το Brent στα 50 δολάρια φέτος και στα 60 το '17.

Goldman Sachs: Η συμφωνία ΟΠΕΚ δεν αλλάζει τις προβλέψεις μας για τις τιμές

Η συμφωνία του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή μπορεί να προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη στήριξη στις τιμές, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αλλάξει πολύ την προοπτική για την προσφορά, τόνισε η Goldman Sachs.

Η τράπεζα επεσήμανε σε υπόμνημα προς τους επενδυτές ότι διατηρεί τις προβλέψεις της για το αμερικανικό αργό στα 43 δολάρια το βαρέλι για τα τέλη του έτους, καθώς και στα 53 δολάρια το βαρέλι το 2017. Η επενδυτική τράπεζα υποβάθμισε αυτή την εβδομάδα τις προβλέψεις από 50 δολάρια το βαρέλι.

«Αν αυτή η προτεινόμενη μείωση επιβληθεί αυστηρά και υποστηρίξει τις τιμές, θα αναμέναμε να αποδειχθεί ''μπούμερανγκ'' μεσοπρόθεσμα, με μια μεγάλη απάντηση εξόρυξης σε όλο τον κόσμο», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman.

Η Goldman Sachs εκτιμά ότι η συμφωνία θα κρατήσει την παραγωγή περίπου στα 480.000 με 980.000 βαρέλια την ημέρα, κάτω των προβλέψεων για το 2017.

Σύμφωνα με το CNBC, ούτε η Societe Generale δεν θεωρεί ότι η συμφωνία θα επηρεάσει τις εκτιμήσεις της για τις τιμές του πετρελαίου. Η τράπεζα διατηρεί την πρόβλεψη για το Brent στα 50 δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο φέτος και στα 60 δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Αναμένει επίσης ότι το αμερικανικό αργό θα διαπραγματεύεται περίπου 1,50 δολάριο χαμηλότερα από το Brent.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v