Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόβσκις: Προβληματικό το σχέδιο αναθεώρησης της Βασιλείας ΙΙΙ

Σύμφωνα με τον επίτροπο, πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά σε σειρά θεμάτων για να αποφευχθούν αλλαγές που θα οδηγούσαν σε σημαντική αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Ντομπρόβσκις: Προβληματικό το σχέδιο αναθεώρησης της Βασιλείας ΙΙΙ

Η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση των παγκόσμιων τραπεζικών κανόνων, την οποία συζητούν οι ΗΠΑ, η Ευρώπη, η Ιαπωνία και άλλες μεγάλες οικονομίες, κινδυνεύει να επηρεάσει αρνητικά τις ευρωπαϊκές τράπεζες και πρέπει να αλλάξει, δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Ως έχουν τα πράγματα, οι προτάσεις που έχει εκδώσει η Επιτροπή της Βασιλείας για συζήτηση θα υποδήλωναν σημαντική αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων σε όλους τους τομείς», είπε μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στις Βρυξέλλες, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κατά τον ίδιο, πρέπει να γίνει ακόμα δουλειά σε σειρά θεμάτων για να αποφευχθούν αλλαγές που θα οδηγούσαν σε σημαντική αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Η Επιτροπή της Βασιλείας, μια επιτροπή τραπεζικών εποπτών από περίπου 30 χώρες, έχει θέσει ως προθεσμία για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης των υφιστάμενων τραπεζικών κανόνων (Βασιλεία ΙΙΙ) το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v