Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Commerzbank επιβεβαίωσε 9.600 απολύσεις και αναστολή μερίσματος

Η τράπεζα θα περικόψει 9.600 θέσεις εργασίας, ενώ υπό τον προηγούμενο CEO είχε ήδη εξαλείψει 5.200 θέσεις. Παράλληλα θα αναστείλει προς το παρόν τις πληρωμές μερίσματος, αν και η πληρωμή του 2015 ήταν η πρώτη της από το 2007 και μετά.

Η Commerzbank επιβεβαίωσε 9.600 απολύσεις και αναστολή μερίσματος

Η Commerzbank επιβεβαίωσε ότι θα περικόψει 9.600 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο μεταστροφής της στρατηγικής της, καθώς και ότι θα αναστέλλει προς το παρόν τις πληρωμές μερίσματος.

Καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Martin Zielke προσπαθεί να αυξήσει την κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας, η Commerzbank θα ξοδέψει περίπου 1,1 δισ. ευρώ προκειμένου να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Στοχεύει σε έσοδα μεταξύ 9,8 και 10,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, ενώ παράλληλα εξετάζει τη συγχώνευση κάποιων μονάδων και τη συρρίκνωση της επενδυτικής τραπεζικής.

Ο Zielke έχει πιεστεί από την πτώση στα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας και αναγκάστηκε να υποβαθμίσει τους στόχους για τα φετινά κέρδη. Όπως προσθέτει το Bloomberg, κατά τη θητεία του προκατόχου του, Martin Blessing, η τράπεζα είχε εξαλείψει 5.200 θέσεις εργασίας προκειμένου να μειώσει τα κόστη και να αρχίσει και πάλι να πληρώνει μέρισμα.

Νωρίτερα φέτος η Commerzbank πλήρωσε μέρισμα ύψους 20 cents ανά μετοχή για το 2015 και αυτή ήταν η πρώτη της πληρωμή από το 2007 και μετά. Αναμενόταν να πληρώσει 30 cents ανά μετοχή για φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg Dividend Forecast.

Η Commerzbank, η οποία εξακολουθεί να ανήκει κατά ένα μέρος στη γερμανική κυβέρνηση, σχεδιάζει να ενημερώσει λεπτομερώς τους επενδυτές επάνω στην στρατηγική του Zielke στις 4 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v