Βρετανία: Σε χαμηλό 2014 οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων

Σημερινά στοιχεία της BoE για τα στεγαστικά δάνεια, το δανεισμό καταναλωτών και εταιριών και τις ξένες εκμεταλλεύσεις σε ομόλογα, «μπερδεύουν» ακόμη περισσότερο την εικόνα που εμφανίζει η βρετανική οικονομία μετά την απόφαση για Brexit.

Βρετανία: Σε χαμηλό 2014 οι εγκρίσεις στεγαστικών δανείων

Ο αριθμός των νέων στεγαστικών δανείων που εγκρίθηκαν τον Αύγουστο υποχώρησε κοντά σε χαμηλά δύο ετών. Πρόκειται για μια ένδειξη ότι η αγορά κατοικιών έχει χαλαρώσει κάπως στον απόηχο του δημοψηφίσματος και της απόφασης για Brexit, σχολιάζει το MarketWatch.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Αγγλίας, τα δάνεια που ενέκριναν οι τράπεζες τον Αύγουστο υποχώρησαν σε 60.058, αριθμός που συνάδει με τις προβλέψεις των αναλυτών της Wall Street Journal.

Ο αριθμός είναι μικρότερος από τον Ιούλιο οπότε εγκρίθηκαν 60.925 στεγαστικά, ενώ είναι ο χαμηλότερος από τον Νοέμβριο του 2014 και μετά.

Ο δανεισμός σε καταναλωτές αυξήθηκε σε 4,5 δισ. στερλίνες από 3,8 δισ. τον περασμένο μήνα. Ο δανεισμός σε επιχειρήσεις, ωστόσο, υποχώρησε ελαφρώς με τα δάνεια σε μη χρηματοοικονομικές εταιρίες να μειώνονται κατά 0,4 δισ. έναντι αύξησης 2,2 δισ. τον Ιούλιο.

Τα νούμερα «μπερδεύουν» ακόμη περισσότερο την εικόνα που εμφανίζει η βρετανική οικονομία μετά την απόφαση για Brexit, καθώς κάποιες έρευνες καταδεικνύουν επιβράδυνση τον Ιούλιο και άλλες δείχνουν ανάκαμψη της δραστηριότητας.

Επιπλέον, άλλα σημερινά στοιχεία της BoE δείχνουν ότι οι εκμεταλλεύσεις ξένων επενδυτών σε βρετανικά κυβερνητικά ομόλογα αυξήθηκαν τον Αύγουστο, έπειτα από ελαφριά πτώση τον προηγούμενο μήνα. Ξένοι επενδυτές αγόρασαν ομόλογα καθαρής αξίας 1,8 δισ. στερλινών, αφού πούλησαν 4,4 δισ. τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v