Γερμανία: Συντηρητικοί βουλευτές πιέζουν για το ΔΝΤ

Ανησυχία στις τάξεις των Γερμανών συντηρητικών βουλευτών για το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν έχει ακόμα μπει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Αίτημα και για νέα ψηφοφορία στην Bundestag, αν δεν υπάρξει δέσμευση από το Ταμείο εντός του 2016.

Γερμανία: Συντηρητικοί βουλευτές πιέζουν για το ΔΝΤ

Ανησυχία για το γεγονός ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν συμμετέχει ακόμα στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας εξέφρασαν σήμερα Γερμανοί συντηρητικοί βουλευτές (CDU), με έναν εξ αυτών μάλιστα να ζητά νέα ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, στην περίπτωση που το ΔΝΤ δεν δεσμευτεί να συμμετέχει μέχρι το τέλος του 2016.

«Αρκετοί βουλευτές αισθάνονται "πουλημένοι"», δήλωσε στην Bild ο Christian von Stetten, απηχώντας τα σχόλια του βουλευτή Klaus-Peter Willsch, ο οποίος από καιρό επικρίνει τα προγράμματα διάσωσης προς την Ελλάδα.

Ο Χριστιανοδημοκράτης Michael Fuchs δήλωσε στην ίδια εφημερίδα πως το ΔΝΤ πρέπει να δώσει σύντομα το «πράσινο φως», για να δείξει πως θα συμμετέχει.

Οπως μεταδίδει το Reuters, από την πλευρά του, ο επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής του κοινοβουλίου, ο Peter Ramsauer, απαίτησε τη διενέργεια νέας ψηφοφορίας στην Κάτω Βουλή της Bundestag, στην περίπτωση που το ΔΝΤ δεν δεσμευτεί μέχρι το τέλος του 2016 «και τότε θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως οι πληρωμές».

Σημειώνεται πως χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σίγουρος πως το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v