Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηegde funds μειώνουν την έκθεση στη Deutsche Bank

Τα hedge funds χρησιμοποιούν την Deutsche Bank για την εκκαθάριση των συναλλαγών τους σε παράγωγα επειδή δεν είναι μέλη οίκων εκκαθάρισης. Απώλειες 6,8% για την μετοχή της τράπεζας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ηegde funds μειώνουν την έκθεση στη Deutsche Bank

Η μετοχή της Deutsche Bank πραγματοποίησε βουτιά 6,8% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι περίπου 10 hedge funds έχουν μειώσει την έκθεση τους στη γερμανική τράπεζα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα hedge funds τα οποία εκκαθαρίζουν συναλλαγές παραγώγων μέσω της Deutsche Bank έχουν αποσύρει πλεονάζοντα ρευστά διαθέσιμα και θέσεις που έχουν στην μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα.

Aν και η πλειοψηφία των 200 περίπου πελατών της Deutsche Bank στο τμήμα εκκαθάρισης παραγώγων δεν έχουν κάνει κάποια κίνηση, ορισμένα funds μετέφεραν αυτή την εβδομάδα μέρος των δραστηριοτήτων τους σε άλλες εταιρείες, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της τράπεζας που έχει δει το Bloomberg.

Τα Millenium Partners, Capula Investement Management και Rokos Capital Management είναι μεταξύ των 10 hedge funds που έχουν κόψει την έκθεση τους, ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή στο πρακτορείο. 

Τα hedge funds χρησιμοποιούν την Deutsche Bank για την εκκαθάριση των συναλλαγών τους σε παράγωγα επειδή δεν είναι μέλη οίκων εκκαθάρισης. 

«Οι πελάτες μας συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο ενημερωμένους επενδυτές» δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bank σε ανακοίνωση που στάλθηκε με email. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η μεγάλη πλειοψηφία εξ αυτών έχουν πολύ καλή γνώση της σταθερής oικονομικής μας κατάστασης, του τρέχοντος μακροοικονομικού περιβάλλοντος, των νομικών διαδικασιών στις ΗΠΑ και την πρόοδο που σημειώνουμε στην εφαρμογή της στρατηγικής μας» πρόσθεσε. 

H πορεία της μετοχής μετά το δημοσίευμα

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v