Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Weidmann: Η Ευρώπη να πάρει πιο σοβαρά τους δημοσιονομικούς κανόνες

Η προνομιακή μεταχείριση ορισμένων κρατών δημιουργεί ανησυχίες για το κατά πόσον είναι δεσμευτικοί οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Bundesbank.

Weidmann: Η Ευρώπη να πάρει πιο σοβαρά τους δημοσιονομικούς κανόνες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αντιμετωπίσει πιο σοβαρά τους δημοσιονομικούς της κανόνες και να βάλει τέλος στην προνομιακή αντιμετώπιση ορισμένων κρατών μελών, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann.

«Ανησυχούμε ότι ο δεσμευτικός χαρακτήρας των δημοσιονομικών κανόνων της Ευρώπης απειλείται σοβαρά επειδή γίνεται υπερβολική χρήση της δυνατότητας εξαίρεσης» ανέφερε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης στο Βερολίνο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o ίδιος υποστήριξε ακόμα πως η ιδέα ότι η Γερμανία πρέπει να χρησιμοποιήσει το δημοσιονομικό περιθώριο που έχει διαθέσιμο για να βοηθήσει στην τόνωση της οικονομίας της ευρωζώνης είναι λανθασμένη.

«Η ιδέα ότι η Γερμανία πρέπει να χρεωθεί για να τονώσει τις οικονομίες της ευρωζώνης είναι λανθασμένη» τόνισε, προσθέτοντας πως οι θετικές επιπτώσεις για τις άλλες χώρες θα ήταν περιορισμένες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v