Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Ανέκαμψε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Η παραγωγή αναπτύχθηκε 1,5% τον Αύγουστο ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Η κυβέρνηση προβλέπει αύξηση 2,2% το Σεπτέμβριο και 1,2% τον Οκτώβριο. Η Ολυμπιάδα του 2020 τονώνει τις κατασκευές και το νέο iPhone τη ζήτηση για ιαπωνικά τσιπ.

Ιαπωνία: Ανέκαμψε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Η ιαπωνική βιομηχανική παραγωγή ανέκαμψε τον Αύγουστο, καθώς ενισχύθηκε η ζήτηση για ηλεκτρονικά εξαρτήματα ενόψει της κυκλοφορίας του νέου iPhone.

Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,5% σε μηνιαία βάση, έπειτα από πτώση 0,4% τον Ιούλιο, όπως γνωστοποίησε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας. Αντίθετα, οι οικονομολόγοι του Nikkei ανέμεναν άνοδο 0,5%.

Επιπλέον, έρευνα του Υπουργείου έδειξε ότι η παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί 2,2% το Σεπτέμβριο και 1,2% τον Οκτώβριο.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η ιαπωνική οικονομία δεν είχε ισχύ κατά το πρώτο μισό του έτους, καθώς η αδύναμη παγκόσμια οικονομία επηρέασε την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και την ανάπτυξη στην επιχειρηματική δαπάνη και τους μισθούς.

Δίνει, πάντως, κάποιες θετικές ενδείξεις, καθώς οι κατασκευές εμφανίζουν ανάπτυξη λόγω των Ολυμπιακών του 2020 και η κυκλοφορία του νέου iPhone έχει τονώσει τη ζήτηση για τσιπ Ιαπώνων κατασκευαστών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο