H&M: Πτώση 9% στα καθαρά κέρδη του γ' τριμήνου

Οι μεγάλες εκπτώσεις και το ισχυρό δολάριο έπληξαν τα κέρδη του σουηδικού κολοσσού. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,82 δισ. σουηδικές κορώνες, ενώ νωρίτερα το Σεπτέμβριο είχε ανακοινώσει άνοδο περίπου 6% στα έσοδα, σε 56,80 δισ. κορώνες.

H&M: Πτώση 9% στα καθαρά κέρδη του γ τριμήνου

Η Hennes & Mauritz ανακοίνωσε μια πτώση 9% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς ο σουηδικός κολοσσός στον τομέα της μόδας χτυπήθηκε από τις μεγάλες εκπτώσεις και το ισχυρό αμερικανικό δολάριο.

Η εταιρία τόνισε σήμερα ότι τα κέρδη της για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Αυγούστου διαμορφώθηκαν στα 4,82 δισ. σουηδικές κορώνες (562 εκατ. δολάρια), έναντι 5,31 δισ. κορώνες την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη ύψους 4,9 δισ. κορώνες.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας ενδυμάτων επηρεάστηκαν αρνητικά από τον ασυνήθιστα ζεστό καιρό του Αυγούστου και από αυξημένες εκπτώσεις λόγω των μεγάλων αποθεμάτων, καθώς και από υψηλότερα κόστη λόγω του ισχυρού δολαρίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η H&M είχε ανακοινώσει ότι τα έσοδα τριμήνου, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενισχύθηκαν κατά περίπου 6% σε 56,80 δισ. σουηδικές κορώνες από 53,42 δισ.

Στα τέλη Αυγούστου η H&M είχε 4.135 καταστήματα, από 3.675 την ίδια ημερομηνία του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v