Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H ING περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Η τράπεζα στοχεύει σε πιο κεντρική διοίκηση και σε εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτή τη στιγμή απασχολεί περίπου 52.000 εργαζόμενους. Βλέπει ευκαιρίες σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Πολωνία και εξετάζει την παρουσία της στην Τουρκία.

H ING περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Η ING Groep, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, πρόκειται να ανακοινώσει χιλιάδες απολύσεις τη Δευτέρα, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ολλανδικού Τύπου που επικαλείται το Bloomberg.

Τα ρεπορτάζ επικαλούνται πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση, τις οποίες ωστόσο δεν κατονομάζουν.

Η αναδιάρθρωση στοχεύει σε πιο κεντρική διοίκηση και μπορεί να παράγει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοικονόμηση. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, η ING απασχολεί περίπου 52.000 εργαζόμενους.

Ο Raymond Vermeulen, εκπρόσωπος της τράπεζας με έδρα το Άμστερνταμ, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο, η ING βλέπει ευκαιρίες σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Πολωνία, ενώ έχει αμφιβολίες για την παρουσία της στην Τουρκία.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ralph Hamers, έχει στρέψει την προσοχή της ING στην Ευρώπη, ενώ προσπαθεί να επεκτείνει το δανεισμό σε καταναλωτές και εταιρίες εκτός της εγχώριας αγοράς της, καθώς τα χαμηλά επιτόκια και οι ρυθμιστικές απαιτήσεις για τόνωση του κεφαλαίου απειλούν τα κέρδη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v