Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο όμιλος Airbus συνδυάζεται σε μία εταιρία

Η εταιρία πλησιάζει όλο και περισσότερο το στόχο για απλοποίηση των δραστηριοτήτων, μείωση κοστών και επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων. Δεν έχει ενημερώσει για συγκεκριμένες απολύσεις, αλλά τόνισε ότι οι αλλαγές στο προσωπικό «δε θα είναι αμελητέες».

Ο όμιλος Airbus συνδυάζεται σε μία εταιρία

Η Airbus Group πρόκειται να συνδυάσει όλα τα τμήματά της σε μία μόνο εταιρία, σε μια κίνηση που θα την φέρει πιο κοντά στο στόχο της για απλοποίηση των δραστηριοτήτων της εν μέσω προσπάθειας να μειωθούν τα κόστη και να επιταχυνθεί η λήψη αποφάσεων.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, αποσκοπεί στο να μετατρέψει την Airbus σε μια συμβατική εταιρία, εγκαταλείποντας και τα τελευταία ίχνη της περίπλοκης δομής που υιοθέτησε όταν δημιουργήθηκε μέσα από συγχώνευση των μεγαλύτερων εταιριών αεροδιαστημικής της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας το 2000.

«Η συγχώνευση της Airbus Group και της Airbus ανοίγει το δρόμο για μια αναδιάρθρωση της εταιρικής δομής μας, απλοποιεί τη διακυβέρνηση της εταιρίας μας, εξαλείφει οτιδήποτε περιττό και υποστηρίζει την αποδοτικότητα, ενώ την ίδια ώρα οδηγεί την μεγαλύτερη ενσωμάτωση ολόκληρου του ομίλου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tom Enders.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η Airbus δεν έχει αναφέρει κάτι για το εύρος των πιθανών περικοπών θέσεων εργασίας, αν και ο Enders ανέφερε σε υπόμνημά του προς τους 137.000 εργαζόμενούς του την περασμένη εβδομάδα, ότι αλλαγές στο προσωπικό «δεν θα είναι αμελητέες».

Ο όμιλος χρειάζεται να μειώσει δαπάνες καθώς οι αδύναμες πωλήσεις τον έχουν αναγκάσει να περιορίσει την παραγωγή του Α380 superjumbo. Σε κάθε περίπτωση, ο Enders έχει υποστηρίξει ότι οι περικοπές δεν θα πλησιάσουν τα επίπεδα του προγράμματος Power8 της περασμένης δεκαετίας, στο πλαίσιο του οποίου εξοικονομήθηκαν 2,5 δισ. ευρώ ετησίως από απολύσεις 8.000 ανθρώπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v