Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Και η Porsche στη δίνη του Dieselgate

Μετά τον καταιγισμό μηνήσεων επενδυτών κατά της VW, δικαστήριο θα συνδυάσει σε μία μαζική αγωγή σχεδόν 150 μηνύσεις κατά της Porsche. Η τελευταία έχει στην κατοχή της πάνω από το 50% των μετοχών τη VW, ενώ ο τότε CEO της VW ήταν στο συμβούλιό της.

Και η Porsche στη δίνη του Dieselgate

Η Porsche Automobil Holding ενδέχεται να ακολουθήσει την Volkswagen στο αδιέξοδο από αγωγές επενδυτών, λόγω του τρόπου με τον οποίο οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ενημέρωσαν το κοινό για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.

Δικαστήριο στη Στουτγάρδη ενδέχεται να συνδυάσει σχεδόν 150 μηνύσεις σε μία ειδική ομαδική αγωγή, όπως ανέφερε ο δικαστής Fabian Richter Reuschle σε σχετική σημερινή ακρόαση.

Ο δικαστής προήδρευε σε υπόθεση κατά την οποία βρετανικό συνταξιοδοτικό ταμείο ζητά αποζημιώσεις ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ όπως είπε ο ίδιος όλες οι υποθέσεις συνολικά αντιστοιχούν σε αξιώσεις ύψους 900 εκατ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μέτοχοι της Porsche υποστηρίζουν ότι έχασαν χρήματα διότι η εταιρία δεν αποκάλυψε εγκαίρως τους κινδύνους που αντιμετώπιζε η Volkswagen από το σκάνδαλο των ντίζελ.

Όπως επιχειρηματολογούν, εφόσον ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Martin Winterkorn, ήταν και μέλος του συμβουλίου της Porsche, η εταιρία -που έχει στην κατοχή της πάνω από το 50% των μετοχών της VW- θα έπρεπε να έχει αποκαλύψει την υπόθεση από μόνη της.

Εκπρόσωπος της Porsche αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και υποστήριξε ότι ο Winterkorn δεν επιτρεπόταν να μοιραστεί απόρρητες πληροφορίες που λάμβανε ως CEO της Volkswagen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v