Η LVMH αγοράζει το 80% της γερμανικής Rimowa για €640 εκατ.

Η γαλλική εταιρία ειδών πολυτελείας προσθέτει την πρώτη γερμανική μάρκα στη συλλογή της. Οι πωλήσεις της Rimowa αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ φέτος. Ο γιος του προέδρου της LVMH θα είναι ο νέος CEO της γερμανικής μάρκας.

Η LVMH αγοράζει το 80% της γερμανικής Rimowa για €640 εκατ.

Ο γαλλικός όμιλος πολυτελείας LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton συμφώνησε να αγοράσει το 80% της Rimowa, της γερμανικής κατασκευάστριας βαλιτσών πολυτελείας, για 640 εκατ. ευρώ.

Όπως διευκρινίζει το Bloomberg, η LVMH προσθέτει την πρώτη γερμανική μάρκα στη συλλογή της, η οποία περιλαμβάνει επιφανείς μάρκες από την Louis Vuitton μέχρι την TAG Heuer.

Η LVMH αγοράζει το μερίδιο από τον Dieter Morszeck, τον εγγονό του ιδρυτή της Rimowa, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας με έδρα στο Παρίσι.

Οι πωλήσεις της Rimowa αναμένεται να ξεπεράσουν τα 400 εκατ. ευρώ φέτος, πρόσθεσε η LVMH.

Ο Alexandre Arnault, ο γιος του προέδρου της LVMH Bernard Arnault, θα αναλάβει τα ηνία της γερμανικής μάρκας ως διευθύνων σύμβουλος. Ο Morszeck θα διατηρήσει ένα μερίδιο στην εταιρία και θα αναλάβει το ρόλο του συνδιευθύνοντα συμβούλου της Rimowa, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Rimowa με έδρα στην Κολονία, ιδρύθηκε το 1898 και είναι γνωστή για το γεγονός πως δημιούργησε την πρώτη βαλίτσα από αλουμίνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v