Οι τράπεζες δεν θα έχουν ειδική μεταχείριση στις διαπραγματεύσεις του Brexit

Η Τερέζα Μέι δεν σκοπεύει να δώσει προτεραιότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ενώ έχει ήδη απορρίψει αίτημα των τραπεζών για προσωρινή συμφωνία με την ΕΕ. Η πρωθυπουργός θέλει να αλλάξει τη σχέση κυβέρνησης-Σίτι.

Οι τράπεζες δεν θα έχουν ειδική μεταχείριση στις διαπραγματεύσεις του Brexit

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν την έδρα τους στη Βρετανία δεν θα απολαύουν ειδική μεταχείριση κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, σύμφωνα με πηγές από τη διακυβέρνηση Μέι που επικαλείται το Bloomberg. Το πρακτορείο σχολιάζει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός επιθυμεί να αλλάξει τη σχέση μεταξύ κυβέρνησης και Σίτι.

Σύμφωνα με τρεις ανώτατους αξιωματούχους από τη διακυβέρνηση της Μέι, η κυβέρνηση θα αρνηθεί να δώσει προτεραιότητα στην προστασία του χρηματοοικονομικού τομέα μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η ομάδα της έχει επίσης απορρίψει ένα βασικό αίτημα των τραπεζών για προσωρινή συμφωνία με την ΕΕ, με σκοπό να ομαλοποιηθεί η μετάβαση εκτός του μπλοκ, πρόσθεσε μία από τις πηγές.

Το πρακτορείο παρατηρεί μια απόκλιση μεταξύ της Τερέζα Μέι, που υποβαθμίζει τις ανησυχίες του Σίτι, και του προκατόχου της Ντέιβιντ Κάμερον, που είχε τοποθετήσει τον κίνδυνο για τις βρετανικές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο επίκεντρο της καμπάνιας του πριν το δημοψήφισμα.

Η αλλαγή εστίασης των διαπραγματεύσεων ενέχει επίσης το ρίσκο να ενταθούν οι ανησυχίες των επενδυτών για την πιθανότητα ενός hard Brexit, εν μέσω υποχώρησης της στερλίνας και αυξανόμενων εικασιών ότι η κυβέρνηση Μέι είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τη συμμετοχή στην κοινή αγορά για να αναχαιτίσει τις μεταναστευτικές ροές.

Το γραφείο της πρωθυπουργού δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v