Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η NN Group προσφέρει €2,4 δισ. για εξαγορά της Delta Lloyd

Η NN προσφέρει 5,30 ευρώ ανά μετοχή της Delta Lloyd, δηλαδή ένα premium 29% στην τελευταία τιμή κλεισίματος. Η ενοποίηση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κορυφαίου παίκτη στην ολλανδική αγορά ασφαλειών, τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου.

Η NN Group προσφέρει €2,4 δισ. για εξαγορά της Delta Lloyd

Η NN Group προχώρησε σε προσφορά εξαγοράς ύψους 2,4 δισ. ευρώ προς τον ολλανδικό όμιλο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Delta Lloyd, υποστηρίζοντας ότι η κίνηση θα δημιουργήσει μια κορυφαία συνδυασμένη εταιρία στους τομείς συντάξεων, ασφαλειών και τραπεζικής στη χώρα.

Ειδικότερα ανακοίνωσε σήμερα πως σχεδιάζει να προσφέρει 5,30 ευρώ ανά μετοχή της Delta Lloyd, το οποίο μεταφράζεται σε ένα premium 29% επί της τελευταίας τιμής κλεισίματος της δεύτερης.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια σαφής και αδιάσειστη λογική στο να φέρουμε ενοποίηση στην ολλανδική αγορά ασφαλειών, μέσω του συνδυασμού των δραστηριοτήτων της NN Group και της Delta Lloyd, με έναν τρόπο που ωφελεί τόσο τις δύο εταιρίες όσο και τους μετόχους τους», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΝ, Lard Friese.

«Ο συνδυασμός θα είναι ένας κορυφαίος παίκτης στις ολλανδικές αγορές ασφαλειών, τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με μια ισχυρή διεθνή παρουσία», πρόσθεσε.

Όπως θυμίζει το MarketWatch, η NN Group ήταν προηγούμενα κομμάτι της ολλανδικής τράπεζας ING Groep, ωστόσο διαχωρίστηκε από την εταιρία το 2014 και μπήκε στο ολλανδικό χρηματιστήριο την ίδια χρονιά.

Η Delta Lloyd δραστηριοποιείται στις ασφάλειες, τις συντάξεις, τις επενδύσεις και την τραπεζική, μέσω των μαρκών Delta Lloyd, ABN AMRO Insurance, BeFrank και OHRA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v