Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Όχι» των γαλλικών αρχών στην προσφορά της Altice για την SFR

Η Altice αποπειράθηκε να αποκτήσει το υπόλοιπο 22,25% που της λείπει από την SFR Group. Η αρμόδια αρχή απέρριψε την συναλλαγή τονίζοντας ότι σύντομα θα γνωστοποιήσει τους λόγους, ωστόσο η Altice απάντησε ότι μπορεί να προσβάλει την απόφαση.

«Όχι» των γαλλικών αρχών στην προσφορά της Altice για την SFR

Η γαλλική ρυθμιστική αρχή αγορών απέρριψε την προσφορά της Altice για την αγορά των μεριδίων μετόχων μειοψηφίας στη γαλλική της μονάδα καλωδιακής τηλεόρασης και τηλεπικοινωνιών, SFR Group.

Η Altice, της οποίας η μετοχή διαπραγματεύεται στο Άμστερνταμ, ανακοίνωσε στις 5 Σεπτεμβρίου ότι προσέφερε στους μετόχους της SFR οκτώ από τις δικές της μετοχές σε αντάλλαγμα πέντε της γαλλικής εταιρίας, προκειμένου να εξασφαλίσει τον έλεγχο του 22,25% της SFR που δεν έχει ακόμη στην κατοχή της.

Ωστόσο η αρμόδια γαλλική Autorité des Marchés Financiers (AMF) εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία αντιτίθεται στη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι σύντομα θα προσφέρει εξηγήσεις για την απόρριψη.

Η Altice τόνισε πως υπό το φως της απόφασης της AMF η προσφορά έλαβε τέλος, πρόσθεσε ωστόσο ότι διατηρεί το δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση της ρυθμιστικής αρχής.

«Η Altice Group λυπάται γι' αυτή την απόφαση, η οποία αντιβαίνει στα συμφέροντα και των δύο εταιριών και των μετόχων και των εργαζομένων τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το MarketWatch.

Η SFR υπογράμμισε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι «έλαβε υπόψιν» της την απόφαση της AMF.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v