Σχέδια επέκτασης της BHP Billiton στο πετρέλαιο

Η μεταλλευτική εταιρία τόνισε ότι η αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο, η μειούμενη παραγωγή από τα υπάρχοντα πεδία και η έλλειψη νέων μεγάλων πρότζεκτς λόγω της βουτιάς στο μαύρο χρυσό, δημιουργούν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα.

Σχέδια επέκτασης της BHP Billiton στο πετρέλαιο

Η BHP Billiton σκιαγράφησε τα σχέδιά της για σταδιακή επέκταση των δραστηριοτήτων πετρελαίου, υπονοώντας ότι νέα πρότζεκτς γίνονται πιο ελκυστικά χάρη στα χαμηλότερα κόστη ενώ παράλληλα αναμένεται και πιο γρήγορη ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου και αερίου σε σχέση με τα άλλα εμπορεύματα που παράγει η εταιρία.

Η BHP επεσήμανε σήμερα ότι η αυξανόμενη ζήτηση για πετρέλαιο, η μειούμενη παραγωγή από τα υπάρχοντα πεδία και η έλλειψη νέων μεγάλων πρότζεκτς λόγω της πτώσης στο μαύρο χρυσό, «αναμένεται να δημιουργήσει μια σημαντική ευκαιρία για επενδύσεις» στον τομέα.

«Αν και αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη προσφορά, τα υποκείμενα θεμελιώδη υπαινίσσονται ότι τόσο η αγορά πετρελαίου όσο και η αγορά αερίου βελτιώνονται πιο γρήγορα σε σχέση με τα άλλα ορυκτά εμπορεύματά μας», υπογράμμισε σύμφωνα με το MarketWatch ο Steve Pastor, επικεφαλής των δραστηριοτήτων πετρελαίου στη μεταλλευτική εταιρία.

«Η εστίασή μας στην παραγωγικότητα έχει μειώσει σημαντικά τόσο τα λειτουργικά κόστη όσο και τα κόστη κεφαλαίου, υποστηρίζοντας ένα εύρος επενδυτικών ευκαιριών στο σχιστολιθικό και το παραδοσιακό πετρέλαιο, που θα παρήγαγαν δυνατές αποδόσεις στις σημερινές τιμές», ανέφερε.

Η επέκταση αφορά μεταξύ άλλων στο πρότζεκτ Mad Dog II στον Κόλπο του Μεξικού, για το οποίο η BHP εκτιμά ότι θα καταλήξει σε απόφαση για επένδυση μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Η μεταλλευτική εταιρία έχει στην κατοχή της το 24% του Mad Dog. Η BP έχει υπό τον έλεγχό της το 61% και η Chevron το υπόλοιπο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v