Tesco: Στα 91 εκατ. στερλίνες υποχώρησαν οι ζημιές εξαμήνου

Οι καθαρές ζημιές της βρετανικής εταιρίας λιανικής μειώθηκαν σε 91 εκατ. στερλίνες στο εξάμηνο, έναντι 365 εκατ. πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 27,34 δισ. στερλίνες, ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Tesco: Στα 91 εκατ. στερλίνες υποχώρησαν οι ζημιές εξαμήνου

H Tesco εμφάνισε μικρότερες απώλειες για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, καθώς η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής της Βρετανίας εμφανίζει ενδείξεις πως οι προσπάθειές της για ανάκαμψη αποφέρουν καρπούς.

Η εταιρία εμφάνισε καθαρή ζημιά ύψους 91 εκατ. στερλινών για το εξάμηνο που έληξε στις 27 Αυγούστου, έναντι μεγαλύτερης απώλειας 365 εκατ. στερλινών κατά την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Τα έσοδα, εξαιρώντας το φόρο προστιθέμενης αξίας, αυξήθηκαν ελαφρώς σε 27,34 δισ. στερλίνες από 27,23 δισ. πέρυσι, ωστόσο το ποσό δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των αναλυτών του Thomson Reuters για 27,62 δισ.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά της κέρδη, εξαιρώντας κόστη της μίας φοράς, διαμορφώθηκαν στα 515 εκατ. στερλίνες, έναντι 372 εκατ. πέρυσι. 

Έπειτα από χρόνια μειώσεων στο μερίδιο αγοράς της, η Tesco άρχισε να επενδύει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών και την απλοποίηση της γκάμας της, μεταδίδει το MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v