Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Άνοδος 1,6% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Η ισχυρή ανάπτυξη στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων γίνεται όλο και δυσκολότερο να επιτευχθεί λόγω των μεγάλων ανόδων την προηγούμενη περίοδο. Παράλληλα οι καταναλωτές είναι ολοένα πιο επιφυλακτικοί απέναντι σε μεγάλες αγορές λόγω του Brexit.

Βρετανία: Άνοδος 1,6% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε υψηλό ρεκόρ στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων το Σεπτέμβριο, ωστόσο προειδοποίησε για άλλη μια φορά για την αβεβαιότητα λόγω του Brexit, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη μελλοντική ζήτηση.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν με τον μέτριο ρυθμό του 1,6% τον περασμένο μήνα σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η άνοδος αυτή αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για το μήνα Σεπτέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός των νέων οχημάτων άγγιξε τα 469.696 αυτοκίνητα σύμφωνα με το βρετανικό Σύνδεσμο Κατασκευαστών και Εμπόρων Οχημάτων (Society of Motor Manufacturers and Traders - SMMT).

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Howard Archer, ανώτατος οικονομολόγος για τη Βρετανία στην IHS Global Insight, χαρακτήρισε την αύξηση «αξιοπρεπή, αν και όχι θεαματική». Όπως πρόσθεσε, «η ισχυρή ετήσια ανάπτυξη στις πωλήσεις αυτοκινήτων γίνεται όλο και δυσκολότερο να επιτευχθεί, καθώς προέρχεται από υψηλή βάση μετά τις παρατεταμένες υγιείς ανόδους».

Ο ειδικός σημείωσε ακόμη πως η αύξηση δεν ήταν μεγαλύτερη διότι οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί στο να κάνουν μεγάλες αγορές όπως είναι τα αυτοκίνητα, λόγω της έντονης αβεβαιότητας που ακολούθησε το δημοψήφισμα του Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v