Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EasyJet: Πρώτη ετήσια πτώση κερδών από το 2009

Τρομοκρατικές επιθέσεις και Brexit έχουν πλήξει τα οικονομικά αποτελέσματα της αεροπορικής εταιρίας. Ανακοίνωσε πως αναμένει πτώση 28% στα κέρδη προ φόρων, σε σύγκριση με το 2015. Πρόκειται για την πρώτη ετήσια υποχώρηση μετά το 2009.

EasyJet: Πρώτη ετήσια πτώση κερδών από το 2009
Τα ετήσια κέρδη της EasyJet υποχώρησαν για πρώτη φορά από το 2009, καθώς ένας καταιγισμός τρομοκρατικών κτυπημάτων έπληξαν τη ζήτηση και η υποχώρηση της στερλίνας μετά το βρετανικό δημοψήφισμα αύξησε τα κόστη σε ξένα νομίσματα.

Τα κέρδη προ φόρων για τους 12 μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένονται σε ένα εύρος 490 έως 495 εκατ. στερλινών, τόνισε σήμερα η αεροπορική εταιρία. Αντίθετα, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 516 εκατ. στερλινών.

Τα ποσά αυτά είναι κατά 28% χαμηλότερα σε σχέση με τα ετήσια κέρδη του οικονομικού έτους του 2015, ενώ, μετά την ανακοίνωση, η μετοχή της EasyJet βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδά της εδώ και πάνω από τρία χρόνια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η EasyJet σταμάτησε να προσφέρει ετήσια guidance μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου για το Brexit.

«Έχουμε επηρεαστεί δυσανάλογα από τα ασυνήθιστα γεγονότα αυτού του έτους, αλλά το εξαιρετικό μας δίκτυο, ο έλεγχος στα κόστη, οι πρωτοβουλίες για έσοδα και ο ισχυρός ισολογισμός μας, υποστηρίζουν την εμπιστοσύνη μας στην επιχείρηση», επεσήμανε η CEO, Carolyn McCall, σε ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v