Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Eπιπλέον 1.000 απολύσεις στη Γερμανία

Η γερμανική τράπεζα είχε ανακοινώσει αρχικά 3.000 απολύσεις στη Γερμανία, ενώ οι τελευταίες αυτές περικοπές οδηγούν το σύνολο στις 4.000. Οι περικοπές θα αγγίξουν τις 9.000 παγκοσμίως, καθώς η Deutsche Bank προσπαθεί να γίνει «πιο ανταγωνιστική».

Deutsche Bank: Eπιπλέον 1.000 απολύσεις στη Γερμανία

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι ακόμη 1.000 θέσεις εργασίας θα χαθούν στη Γερμανία, στο πλαίσιο του σχεδίου για την αναδιάρθρωσή της.

Σύμφωνα με το CNBC, η προβληματική τράπεζα επεσήμανε ότι έφτασε σε συμφωνία με τα συμβούλια των εργαζομένων της στη χώρα, βάσει της οποίας θα αποχωρήσουν 1.000 εργαζόμενοι, πέραν των αρχικών σχεδίων για απολύσεις 3.000 ατόμων.

Η νέα μείωση οδηγεί τον συνολικό αριθμό των χαμένων θέσεων εργασίας σε περίπου 4.000, οι οποίες περιλαμβάνονται στις 9.000 που περικόπτονται συνολικά ανά τον κόσμο, για να γίνει η εταιρία «πιο ανταγωνιστική», στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της.

«Εφαρμόζουμε με συνέπεια τη στρατηγική μας, για να κάνουμε την τράπεζα πιο αποδοτική», τόνισε ο Karl von Rohr, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank, σε σημερινό δελτίο Τύπου.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση πως η σημερινή απόφαση είναι μια δύσκολη αλλαγή με σημαντικό προσωπικό αντίκτυπο για πολλούς εργαζόμενους. Θα διασφαλίσουμε ότι οποιεσδήποτε μειώσεις στο προσωπικό θα πραγματοποιηθούν με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο», πρόσθεσε το στέλεχος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v