Εκατομμύρια Αμερικανοί εγκαταλείπουν τις Ν.Α. πολιτείες

Tο Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση σε μια εκτεταμένη περιοχή όπου κατοικούν 12 εκατ. Αμερικανοί περίπου.

Εκατομμύρια Αμερικανοί εγκαταλείπουν τις Ν.Α. πολιτείες

Ο τυφώνας Matthew, η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει πλήξει την Καραϊβική την τελευταία δεκαετία, χτύπησε τις Μπαχάμες την Πέμπτη και κατευθυνόταν στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 39 ατόμων, κυρίως στη νότια Αϊτή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στην Αϊτή λόγω του τυφώνα που αναβαθμίστηκε από την κατηγορία 3 στην 4 και κατευθυνόταν προς τις ακτές της Φλώριντα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Το κέντρο εξέδωσε προειδοποίηση σε μια εκτεταμένη περιοχή όπου κατοικούν 12 εκατ. Αμερικανοί περίπου, σύμφωνα με το Weather Channel.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατούσε στους δρόμους της Φλώριντα, της Γεωργίας, καθώς και της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας, ενώ εξαντλήθηκαν τα αποθέματα στα βενζινάδικα και τα καταστήματα τροφίμων λόγω του τυφώνα που κινούνταν με 125 μίλια την ώρα.

Θα μιλούσαμε για καταστροφή αν ο τυφώνας χτυπούσε απευθείας στην Φλώριντα, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Rick Scott,απευθύνοντας έκκληση σε 1,5 εκατ. πολίτες να υπακούσουν τις διαταγές εκκένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v