Ιαπωνία: Πτώση 0,1% στους μισθούς τον Αύγουστο

Οι μισθοί για full time εργασία παρέμειναν στάσιμοι, ωστόσο οι αποδοχές για part time υποχώρησαν κατά 1,9% και τα μπόνους εμφάνισαν σημαντική πτώση 7,7%. Συνολικά, οι αποδοχές υποχώρησαν για πρώτη φορά από το Μάιο.

Ιαπωνία: Πτώση 0,1% στους μισθούς τον Αύγουστο

Οι συνολικοί μισθοί των Ιαπώνων εργαζομένων υποχώρησαν ελαφρώς τον Αύγουστο σε σύγκριση με το περασμένο έτος, καθώς μειώθηκαν τα μπόνους και οι αμοιβές για part time εργασία.

Πρόκειται για την πρώτη πτώση από το Μάιο και μετά, σημειώνει το MarketWatch.

Οι συνολικοί μισθοί υποχώρησαν κατά 0,1% σε ετήσια βάση. Οι αμοιβές των part time εργαζομένων εμφάνισαν ετήσια πτώση 1,9%, ενώ οι αποδοχές των full time παρέμειναν στάσιμες.

Ο κύριος μισθός αυξήθηκε κατά 0,5%, ωστόσο τα μπόνους υποχώρησαν κατά 7,7%.

Οι πραγματικοί μισθοί –οι οποίοι αντανακλούν τις μεταβολές στις τιμές καταναλωτή- ενισχύθηκαν κατά 0,5% σε ετήσιους όρους, ενώ ο Αύγουστος ήταν ο έβδομος συνεχόμενος μήνας αύξησης. Οι τιμές καταναλωτή υποχωρούν τους τελευταίους μήνες.

Οι οικονομολόγοι τονίζουν ότι οι μισθοί των Ιαπώνων εργαζομένων πρέπει να αυξηθούν προκειμένου να πυροδοτηθεί μια παρατεταμένη ανάκαμψη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Σίνζο Άμπε, έχει κάνει άμεση έκκληση στις εταιρίες να αυξήσουν τους μισθούς, ωστόσο μέχρι στιγμής τυχόν άνοδοι ήταν μέτριες.

Αν και οι μισθοί έχουν ενισχυθεί ελαφρώς τα τελευταία χρόνια, οι οικονομολόγοι τονίζουν ότι οι καταναλωτές είναι διστακτικοί στο να ξοδέψουν από το 2014 και μετά, οπότε αυξήθηκε ο εθνικός φόρος στις πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v