Alstom: Νέο εργοστάσιο 20 εκατ. στερλινών στην βορειοδυτική Αγγλία

Η εταιρία σιδηροδρόμων προχωρά σε μια μεγάλη επένδυση στη Βρετανία παρά τις ανησυχίες για τα κόστη εισαγωγών και εξαγωγών μετά την έξοδό της από την ΕΕ. Αρχικά θα ξοδέψει 20 εκατ. στην νέα μονάδα, η οποία θα απασχολήσει προσωπικό 600 ατόμων.

Alstom: Νέο εργοστάσιο 20 εκατ. στερλινών στην βορειοδυτική Αγγλία

Η γαλλική εταιρία σιδηροδρόμων Alstom πρόκειται να χτίσει νέα εργοστασιακή μονάδα αξίας εκατομμυρίων στερλινών στην βορειοδυτική Αγγλία, δίνοντας μια μεγάλη τόνωση στην περιοχή σε μια περίοδο αβεβαιότητας λόγω του Brexit.

Η Alstom θα ξοδέψει αρχικά 20 εκατ. στερλίνες για το νέο εργοστάσιο, στο οποίο θα δημιουργήσει περίπου 600 θέσεις εργασίας.

Οι καινούριες εγκαταστάσεις θα εκσυγχρονίσουν τα τρένα Pendolino που χρησιμοποιούνται στην κύρια γραμμή της δυτικής ακτής και θα περιλαμβάνουν μια ακαδημία εκπαίδευσης. Σταδιακά, είναι πιθανό να στεγάσουν την παραγωγή νέων τρένων, σε περίπτωση που η Alstom εξασφαλίσει συμβόλαιο για την κατασκευή τρένων για τον Υπόγειο του Λονδίνου ή για το βρετανικό σιδηρόδρομο HS2.

Όπως παρατηρεί ο Guardian, η εταιρία με έδρα στο Παρίσι προχωρά σε αυτή την επένδυση παρά τις ανησυχίες για τα κόστη εισαγωγών και εξαγωγών προϊόντων μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς και παρά τις αμφιβολίες για το μέλλον του σιδηροδρομικού πρότζεκτ HS2.

Πράγματι, ο Nick Crossfield, επικεφαλής στην γαλλική εταιρία για τη Βρετανία και την Ιρλανδία, τόνισε ότι η Alstom παραμένει «ουσιαστικά αφοσιωμένη» στη βρετανική αγορά. Περιέγραψε επίσης την HS2 ως «απίστευτα σημαντική και μεταμορφωτική επένδυση» για τη Βρετανία.

Το στέλεχος πρόσθεσε ότι η νέα επένδυση της Alstom αντιπροσωπεύει ένα «βήμα αλλαγής» για την προσέγγισή της στη Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v