Σόιμπλε: Συμφωνώ με ΔΝΤ για τα ρίσκα από τη χαλαρή νομισματική πολιτική

Η υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική είναι ένα ρίσκο που πρέπει να αντιμετωπιστεί, υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Προειδοποίησε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς το ενδεχόμενο μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Σόιμπλε: Συμφωνώ με ΔΝΤ για τα ρίσκα από τη χαλαρή νομισματική πολιτική

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Παρασκευή ότι συμφωνεί με τις προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τα ρίσκα που απορρέουν από την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική.

Τόνισε ωστόσο πως δεν είναι αρμοδιότητα αυτών των οργανισμών να εποπτεύουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες. 

Σε δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη Τύπου για την ανάλυψη της προεδρίας της G20 από τη Γερμανία το 2017, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως η δυνατότητα μιας νέας χρηματοοικονομικής κρίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί εντελώς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για την κατάσταση της Deutsche Bank. 

«Αν το ΔΝΤ προειδοποιεί ενάντια στις επιπτώσεις της υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής, πιστεύω πως είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι ότι θα πάρουμε πιο σοβαρά αυτό που λέει η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών ξανά και ξανά», σημείωσε ο κ. Σόιμπλε.

«Αυτά τα δύο πράγματα μαζί -το υπερβολικό χρέος, ιδιωτικό, δημόσιο και εταιρικό, μαζί με την υπερβολικά χαλαρή νομισματική πολιτική- ίσως είναι από τα ρίσκα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v