Deutsche Bank: Επιβεβαίωσε το «BBB+» η S&P

Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι το συνολικό κόστος για δικαστικές και νομικές διαφορές θα ξεπεράσει τα 5,5 δισ. ευρώ που έχει βάλει στην άκρη η Deutsche Bank. Bασική πρόκληση παραμένει η αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού δανείου.

Deutsche Bank: Επιβεβαίωσε το «BBB+» η S&P

Η S&P επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση «BBB+» της Deutsche Bank, διατηρώντας το αρνητικό outlook.

Η επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την εκτίμηση της S&P για το ποσό που θα πληρώσει η γερμανική τράπεζα για τον διακανονισμό κατηγοριών από το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την πώληση «τοξικών» στεγαστικών δανείων την περίοδο 2005-2007.

Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει ότι το συνολικό κόστος για δικαστικές και νομικές διαφορές θα ξεπεράσει τα 5,5 δισ. ευρώ που έχει βάλει στην άκρη η Deutsche Bank.

Τονίζει ωστόσο, πως με βάση τους διακανονισμούς που έχουν επιτύχει άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες με αμερικανικές αρχές, το πρόστιμο του υπουργείου Δικαιοσύνης θα είναι αρκετά χαμηλότερο από το ποσό των 14 δισ. δολαρίων.

Οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης υπογραμμίζουν πως η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank είναι η αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού της μοντέλου, ώστε να επιτύχει υψηλότερα κέρδη και κεφάλαια.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η αναταραχή που επικρατεί στις αγορές για την τράπεζα μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την επίτευξη αυτού του στόχου.

Το αρνητικό outlook αντανακλά την πιθανότητα να υποβαθμίσει η S&P τη Deutsche Bank εφόσον δεν καταφέρει να εμφανίσει μια πιο καθαρή πορεία προς μια κερδοφορία που θα είναι αντίστοιχη με αυτή των ανταγωνιστών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v