Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ εσόδων το 2016 για την PwC

Η PwC σημείωσε νέο ρεκόρ στον αριθμό των νέων στελεχών που καλωσόρισε στο δίκτυό της, προσλαμβάνοντας 58.081 στελέχη κατά τη διάρκεια της χρήσης 2016, συμπεριλαμβανομένων και 26.780 πτυχιούχων. Στις 173 οι νέες προσλήψεις στην Ελλάδα.

Ρεκόρ εσόδων το 2016 για την PwC

Το παγκόσμιο δίκτυο της PwC ανακοίνωσε συνολικά παγκόσμια έσοδα 35,9 δισ. δολάρια για τη χρήση που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016. Σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες (τοπικό νόμισμα), τα συνολικά παγκόσμια έσοδα της PwC σημείωσαν αύξηση της τάξης του 7%.

Σύμφωνα με τον Bob Moritz, πρόεδρο της PricewaterhouseCoopers International Ltd: «Η δύναμη του ονόματός μας, οι ευκαιρίες που προσφέρουμε στους ανθρώπους μας, η ποιότητα των υπηρεσιών μας και η έμφαση που δίνουμε στην ικανοποίηση των αναγκών όλων των συμμετεχόντων βρίσκονται στην καρδιά της PwC και καθορίζουν το πώς μετράμε την επιτυχία. Η αύξηση του κύκλου εργασιών για τη χρήση 2016 σε όλες τις μεγάλες αγορές και τους τομείς δραστηριότητας επιβεβαιώνει τη θεμελιώδη αποστολή μας: να δημιουργούμε κλίμα εμπιστοσύνης και να επιλύουμε σημαντικά προβλήματα.

Για να εξασφαλίσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη, επενδύουμε σημαντικά σε τεχνολογίες που ενισχύουν την ποιότητα και την επίπτωση των υπηρεσιών μας και αξιοποιούν στο μέγιστο τις ικανότητες των ανθρώπων μας. Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και ο σχεδιασμός μας στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών που θα καλύπτουν τις αυριανές ανάγκες των πελατών μας και αγορών χρήματος αλλά και τις ανάγκες τους σήμερα. Είτε πρόκειται για μελλοντικές φορολογικές και ελεγκτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες μετασχηματισμού ή blockchain, έχουμε υιοθετήσει μια στρατηγική για την ικανοποίηση των μακροπρόθεσμων αναγκών όλων των εμπλεκόμενων μερών αλλά και των επαγγελματικών φιλοδοξιών των στελεχών μας.

«Ζούμε σε μια εποχή συνεχούς ελέγχου και η κοινωνία περιμένει πολλά από τις επιχειρήσεις. Αυτό αντανακλάται στον στόχο μας και στην κουλτούρα που χτίζουμε μέσα από το δίκτυο μας και φυσικά αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεσή μας».

Έσοδα

Τα έσοδα που προέρχονται από αναπτυσσόμενες αγορές αυξήθηκαν – ιδιαίτερα στην Ασία στην οποία η αύξηση ήταν της τάξης του 10%, με πολύ καλές επιδόσεις στην Ινδία και την Κίνα. Στη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% χάρη στις υψηλές επιδόσεις των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης αγοράς μας σε όλο τον κόσμο. Στη Νότια και Κεντρική Αμερική η αύξηση ανήλθε σε 9%. Στη Δυτική Ευρώπη η αύξηση παρέμεινε σταθερή στο 6% ενώ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τα έσοδα μεγάλωσαν κατά περίπου 10%.

Η εξυπηρέτηση των αναγκών των αγορών κεφαλαίου βρίσκεται στον πυρήνα των ελεγκτικών μας υπηρεσιών και του brand μας. Η ζήτηση για τις ελεγκτικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες διασφάλισης που προσφέρει το δίκτυό μας διατηρείται υψηλή παρά τον έντονο ανταγωνισμό και τις πιέσεις στις τιμές σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατά τη χρήση 2016, τα έσοδα του τομέα των ελεγκτικών υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 6% σε 15,3 δισ. δολάρια. Οι συμπληρωματικές ελεγκτικές υπηρεσίες, όπως υπηρεσίες πληροφορικής και υπηρεσίες διασφάλισης δεδομένων, είναι τομείς στους οποίους η PwC καινοτομεί διαρκώς και αυξάνει τις επενδύσεις της.

Η ανάπτυξη του κλάδου συμβουλευτικών υπηρεσιών κατά 8% με έσοδα που ανέρχονται σε 11,5 δισ. δολάρια στηρίχθηκε στην αυξημένη ζήτηση από τους πελάτες για υπηρεσίες από τη στρατηγική έως την υλοποίηση καθώς και στην ανάπτυξη μιας ευρείας γκάμας συμβουλευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών (forensics) αλλά και υπηρεσιών χρηματοοικονομικού συμβούλου. Οι υπηρεσίες διαδικτυακής ασφάλειας, δεδομένων analytics και ψηφιακής τεχνολογίας ενισχύθηκαν χάρη στις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα.

Η αυξημένη δραστηριότητα σε εξαγορές & συγχωνεύσεις επηρέασε θετικά τον κλάδο φορολογικών υπηρεσιών του δικτύου μας με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 7% σε 9,1 δισ. δολάρια. Επιπλέον, σημειώθηκε σταθερά αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως για υπηρεσίες συμμόρφωσης, φορολογικών συμβουλών και τιμολόγησης ενδοομιλικών συναλλαγών.

Η ποιότητα συνεχίζει να αποτελεί την κινητήρια δύναμη των δραστηριοτήτων της PwC σε όλο τον κόσμο. Μόνο στη χρήση 2016 500 εκατ. δολάρια επενδύθηκαν για την ενίσχυση της ποιότητας και την παροχή των υπηρεσιών μας, καθώς συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ικανοποίηση των αναγκών όλων των εμπλεκομένων.

Άνθρωποι

Η PwC σημείωσε νέο ρεκόρ στον αριθμό των νέων στελεχών που καλωσόρισε στο δίκτυο της, προσλαμβάνοντας 58.081 στελέχη κατά τη διάρκεια της χρήσης 2016 συμπεριλαμβανομένων και 26.780 πτυχιούχων. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που απασχολεί η PwC παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 7% σε 223.000. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στον αριθμό εργαζομένων σημειώθηκαν στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Πάνω από τους μισούς πτυχιούχους που προσλήφθηκαν στη χρήση 2016 ήταν γυναίκες. Επίσης, 665 νέοι partners προστέθηκαν στο δίκτυο της PwC, με τις προαγωγές των γυναικών σε partner να αυξάνονται, για τρίτη συνεχή χρονιά, αποτελώντας το 27% των νέων partners.

Ο Bob Moritz δήλωσε συνοψίζοντας: «Η δέσμευση μας στη διαφορετικότητα και την ένταξη είναι σταθερή. Η αύξηση του αριθμού των γυναικών που έγιναν partner αυτή τη χρονιά και το μεγαλύτερο στην ιστορία της PwC ποσοστό γυναικών που κατέχουν ηγετικές θέσεις αποδεικνύουν την πρόοδο που έχουμε κάνει. Όμως είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν ακόμη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διαφορετικότητα στις εμπειρίες και την κουλτούρα αναβαθμίζει την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας».

Κοινωνία

Κατά τη διάρκεια της χρήσης 2016, οι εταιρείες και τα στελέχη της PwC προσέφεραν 63 εκατ. δολάρια σε κοινωνικές δραστηριότητες και πάνω από 820.000 ώρες σε επαγγελματικές υπηρεσίες και εξειδικευμένες εθελοντικές δράσεις.

Σε μία περίοδο όπου οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα εξακολουθούν να είναι δυσμενείς, η PwC εξακολουθεί να διατηρεί την ηγετική της θέση στους κλάδους των ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στην χώρα. Στην PwC Ελλάδας προσλήφθηκαν 173 νέα στελέχη το 2016 και με περισσότερους από 930 εργαζομένους είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών.

Με την ενεργή της παρουσία στην Ελληνική οικονομία και την συνεισφορά της σε δραστηριότητες κοινωνικής ευθύνης, η PwC Ελλάδας συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επενδύει στην γνώση και σε νέες δεξιότητες, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v