Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη για μείωση παραγωγής σε συνεργασία με ΟΠΕΚ

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τα μέλη του ΟΠΕΚ να συμφωνήσουν στην επιβολή ορίων στην παραγωγή αργού, λέγοντας πως η χώρα του είναι έτοιμη να στηρίξει την απόφαση.

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη για μείωση παραγωγής σε συνεργασία με ΟΠΕΚ

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να εξετάσει ένα πάγωμα ή ακόμα και μια μείωση της παραγωγής πετρελαίου σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο κ. Πούτιν ανέφερε πως ελπίζει ο ΟΠΕΚ να συμφωνήσει στην επιβολή ορίων στην παραγωγή αργού τον Νοέμβριο και ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να στηρίξει αυτή την απόφαση.

Η Ρωσία θα συνεχίσει να είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος στο World Energy Congress στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα.

«Στην τρέχουσα κατάσταση πιστεύουμε πως ένα πάγωμα της παραγωγής ακόμα και μια μείωση ενδέχεται να είναι η μόνη σωστή απόφαση για τη σταθερότητα του παγκόσμιου ενεργειακού τομέα», επισήμανε.

Στην Κωνσταντινούπολη έχουν συγκεντρωθεί υπουργοί Ενέργειας των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών για να συζητήσουν τρόπους να σταθεροποιηθεί η αγορά πετρελαίου.

Η τιμή του πετρελαίου Brent διαπραγματεύεται στα 52 δολάρια το βαρέλι, χαμηλότερη πάνω από 50% από τα μέσα του 2014.

Τον περασμένο μήνα, τα μέλη του ΟΠΕΚ αποφάσισαν σε συνάντηση στην Αλγερία να μειώσουν την παραγωγή, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διαρκής πτώση των τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v