Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Samsung υποβαθμίζει το guidance κερδών λόγω της κρίσης του Note 7

H εταιρία περνά τη δυσκολότερη περίοδο στην ιστορία της, ενώ η κρίση από το ελαττωματικό Note 7 την ανάγκασε να αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο. Αναμένει έσοδα 47 από 49 τρισ. γουόν και λειτουργικά κέρδη 5,2 από 7,8 τρισ.

Η Samsung υποβαθμίζει το guidance κερδών λόγω της κρίσης του Note 7

Η Samsung μείωσε δραματικά την guidance για τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου, σε 5,2 τρισ. γουόν Νότιας Κορέας (4,66 δισ. δολάρια) από 7,8 τρισ. γουόν, αφότου αναγκάστηκε να τερματίσει οριστικά την παραγωγή του εμβληματικού Galaxy Note 7.

Η αναθεώρηση αυτή στην πρόβλεψη αντανακλά μια υποχώρηση 33% και συνδέεται άμεσα με την κρίση του Note 7 και μία από τις δυσκολότερες περιόδους στην ιστορία του τεχνολογικού κολοσσού.

Η εκτίμηση για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου επίσης αναθεωρήθηκε πτωτικά και αναμένονται πλέον στα 47 τρισ. γουόν, από προηγούμενη πρόβλεψη για 49 τρισ., μεταδίδει το CNBC.

Την Τρίτη η Samsung ανακοίνωσε ότι σταματά εντελώς την παραγωγή και τις πωλήσεις του τηλεφώνου που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί το τελευταίο μοντέλο της Apple, ενώ σήμερα αποκαλύφθηκε πως ερευνητές θεωρούν ότι η παραγωγή εγκαταλείφθηκε λόγω νέου, διαφορετικού ελαττώματος που εμφάνισαν οι μπαταρίες αντικατάστασης και δεν έχουν καμία σχέση με την αρχική ανάκληση των συσκευών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v