Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unilever: Αύξηση 3,2% στις πωλήσεις το γ' τρίμηνο

Η επιβράδυνση στις πωλήσεις ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο, λόγω των αυξήσεων στις τιμές. Οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 2,9% από το 4,7% του δεύτερου τριμήνου, ενώ καταγράφηκε άνοδος 3,2%. Η εταιρία αναμένει βελτίωση και στα περιθώρια.

Unilever: Αύξηση 3,2% στις πωλήσεις το γ τρίμηνο

Αυξήσεις τιμών βοήθησαν τη Unilever να εμφανίσει μικρότερη από το αναμενόμενο επιβράδυνση στις πωλήσεις του τρίτου τριμήνου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Η εταιρία κατέγραψε ανάπτυξη 3,2% στις υποκείμενες πωλήσεις κατά τους τρεις τελευταίους μήνες. Αντίθετα, οι αναλυτές ανέμεναν πιο περιορισμένη άνοδο 2,9%, σε σχέση με την ανάπτυξη 4,7% του πρώτου μισού του έτους.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρία τόνισε τον Ιούλιο ότι αναμένει ανάπτυξη τρία με 5% στις πωλήσεις για όλο το έτος, με τα περιθώρια να βελτιώνονται στο ιστορικό εύρος των 0,3-0,4 ποσοστιαίων μονάδων, έναντι 0,5 μονάδα που εμφάνισε κατά το πρώτο μισό.

Είχε προειδοποιήσει, πάντως, για επιδείνωση των επιδόσεων λόγω της δυσμενούς σύγκρισης με το ασυνήθιστα ισχυρό τρίτο τρίμηνο του 2015, αλλά και της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών σε αγορές όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v