Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο των Ιταλών τραπεζιτών το bail-in

Το αναδρομικό bail-in δεν είναι νόμιμο, υποστήριξε σε συνέδριο στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της ιταλικής ένωσης τραπεζών (ABI).

Στο στόχαστρο των Ιταλών τραπεζιτών το bail-in

Oι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβάλλουν απώλειες στους επενδυτές τραπεζών θα έπρεπε να ισχύουν μόνο για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που εκδόθηκαν από το 2016 και μετά, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της ιταλικής ένωσης τραπεζών (ABI). 

Toν Ιανουάριο η Ε.Ε. εισήγαγε κανονισμούς που αναγκάζουν τους μετόχους, τους ομολογιούχους και τους μεγάλους καταθέτες να καλύπτουν απώλειες ως και 8% των υποχρεώσεων μιας τράπεζας προτού διασωθεί με δημόσιους πόρους. 

«Συνεχίζω να πιστεύω ότι το αναδρομικό bail-in δεν είναι νόμιμο» δήλωσε ο επικεφαλής της ABI, Αντόνιο Πατουέλι, σε συνέδριο στις Βρυξέλλες. «Δεν μπορείς να αγοράζεις ομόλογα και στη συνέχεια να σου λένε ότι οι κανονισμοί έχουν αλλάξει με αναδρομική ισχύ» πρόσθεσε. 

«Το bail in δεν έχει εφαρμοστεί ως τώρα, αλλά έχει ήδη προκαλέσει πανικό και έχει επιδεινώσει την κρίση εμπιστοσύνης» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Πατουέλι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v