Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank: Εξετάζει περιορισμό δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο αυτό ήδη συζητήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας και θα ήταν πιο πιθανό από μια πώληση της δραστηριότητας asset management. Εν τω ξεταύ, συνεργάτες της Μέρκελ δήλωσαν ότι το γερμανικό κράτος δεν θα αποκτήσε μερίδιο της Deutsche Bank.

Deutsche Bank: Εξετάζει περιορισμό δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ

Το ενδεχόμενο περιορισμού των δραστηριοτήτων της στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ευρύτερων ενεργειών της για μείωση του κόστους, φέρεται να εξετάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ενδεχόμενο αυτό ήδη συζητήθηκε από το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας και θα ήταν πιο πιθανό από μια πώληση της δραστηριότητας asset management, σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση.

Το Reuters από την πλευρά του αναφέρει πως η Deutsche Bank δεν σχεδιάζει πλήρη έξοδο από τις ΗΠΑ.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank στη Νέα Υόρκη αρνήθηκε να σχολιάσει.

Όπως μετέδιδε το Reuters την Παρασκευή, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εξετάζει περικοπή επιπλέον 10.000 θέσεων εργασίας, ποσό διπλάσιο από το αρχικώς σχεδιαζόμενο.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμα μια τέτοια απόφαση, η δήλωση του Marcus Schenck σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση καταδεικνύουν πως η τράπεζα εξετάζει περαιτέρω περικοπές κόστους, καθώς είναι αντιμέτωπη με πρόστιμο πολλών δισ. ευρώ από τις ΗΠΑ.

«Ο Schenck ανέφερε πως η τράπεζα θα χρειαστεί να περικόψει άλλες 10.000 θέσεις εργασίας, για να μειώσει το κόστος», σημείωσε πρόσωπο που έλαβε μέρος στη συνεδρίαση με τον CFO.

Η Γερμανία δεν θα στηρίξει την Deutsche Bank

Εν τω μεταξύ, συνεργάτες της Άγκελα Μέρκελ δήλωσαν σε βουλευτές ότι το γερμανικό κράτος δεν θα αποκτήσει μερίδιο στην Deutsche Bank αν η τελευταία εκδώσει νέες μετοχές για να ενισχύσει τα κεφάλαια της, δήλωσε μια πηγή στη WSJ.

Σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με μια μικρή ομάδα βουλευτών την περασμένη εβδομάδα, συνεργάτες της κα. Μέρκελ και ανώτατοι αξιωματούχοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως είναι «αδιανότητο για το κράτος να λάβει μερίδιο στη Deutsche Bank».

«Έχουμε ένα διαφορετικό σύστημα εκκαθάρισης τραπεζών από ότι το 2009 και αυτό πρέπει να ισχύσει και για εμάς, στη Γερμανία» ανέφεραν οι αξιωματούχοι σύμφωνα με πηγή που συμμετείχε στη συνάντηση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v