Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

To Brexit βάζει «φρένο» στη μετανάστευση Γάλλων τραπεζιτών

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη δήλωσαν στους Financial Times ότι οι τράπεζες έχουν σταματήσει να στέλνουν προσωπικό στο Λονδίνο, λόγω ανησυχιών για το μέλλον του City ως χρηματοοικονομικού κέντρου.

To Brexit βάζει «φρένο» στη μετανάστευση Γάλλων τραπεζιτών

Το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου έβαλε τέλος στις ροές στελεχών από τις τράπεζες της Γαλλίας προς το Λονδίνο.

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη ανέφεραν ότι οι τράπεζες έχουν σταματήσει να στέλνουν προσωπικό στο Λονδίνο, λόγω ανησυχιών για το μέλλον του City ως χρηματοοικονομικού κέντρου.

Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του 2012, όταν ο Φρανσουά Ολάντ είχε προτείνει την επιβολή ανώτατου φορολογικού συντελεστή στο 75%. Την επόμενη χρονιά ο αριθμός των Γάλλων με εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ που μετακινήθηκε στο εξωτερικό πραγματοποίησε άλμα 40%, σύμφωνα με τη γαλλική κυβέρνηση. Το ένα τρίτο από τα 300.000 των Γάλλων που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα εργάζονται στο χρηματοοικονομικό τομέα.

Ο François Soulmagnon, γενικός διευθυντής της Afep, της ομάδας που εκπροσωπεί πάνω από τις 100 μεγαλύτερες γαλλικές εταιρείες, δήλωσε στους Financial Times πως το ρεύμα των τραπεζιτών που μετακινούνταν στο Λονδίνο έχει διακοπεί απότομα. «Οι εισροές Γάλλων τραπεζιτών στο Λονδίνο έχουν διακοπεί» σημείωσε.

Δύο από τις μεγαλύτερες γαλλικές τράπεζες, η BNP Paribas και η Societe Generale, ανέφεραν πως δεν έχει αλλάξει κάτι και ότι περιμένουν και οι δύο να δουν πως θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Αλλά ανώτατο στέλεχος της SocGen υποστήριξε πως λόγω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει το δημοψήφισμα οι τράπεζες έχουν σταματήσει να ανοίγουν θέσεις εργασίας στο Λονδίνο, μολονότι δεν έχουν αρχίσει να μετακινούν ακόμα προσωπικό από την πρωτεύουσα.

«Έχουμε βάλει στον πάγο εσωτερικές μεταφορές στο Λονδίνο» σημείωσε. «Και όταν προσλαμβάνουμε, ψάχνουμε την επιλογή για θέση εκτός Λονδίνου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v