Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Danone: Μεγάλη επιβράδυνση στις πωλήσεις το γ' τρίμηνο

Οι πωλήσεις είχαν στο τρίμηνο την πιο βραδεία ανάπτυξη εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Αυξήθηκαν κατά 2,1%, ενώ ο όγκος μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και έξι τρίμηνα. Η επιβράδυνση οφείλεται κυρίως σε ρυθμιστικές αλλαγές στην Κίνα.

Danone: Μεγάλη επιβράδυνση στις πωλήσεις το γ τρίμηνο

Η Danone ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου εμφάνισε την πιο βραδεία ανάπτυξη πωλήσεων εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Οι πωλήσεις δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών, εν μέσω επιβράδυνσης στις βρεφικές τροφές, δηλαδή στο κομμάτι των δραστηριοτήτων που παραδοσιακά καταγράφει την πιο ραγδαία ανάπτυξη.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,1% σε όρους like for like, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας με έδρα στο Παρίσι. Οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 2,4%.

Οι συνολικές πωλήσεις υποχώρησαν σε 5,54 δισ. ευρώ, καθώς ο όγκος μειώθηκε για πρώτη φορά εδώ και έξι τρίμηνα.

Η παραγωγή βρεφικών τροφών της Danone στην Ευρώπη είχε ωφεληθεί από μια ισχυρή ανάπτυξη στην κινεζική ζήτηση, η οποία τώρα επιβραδύνεται.

«Η Κίνα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, δημιουργώντας βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα και επηρεάζοντας αρνητικά την ανάπτυξη των πωλήσεών μας, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Emmanuel Faber, κάνοντας λόγο για κάποιες ρυθμιστικές αλλαγές στις βρεφικές τροφές που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι πωλήσεις της μονάδας βρεφικών τροφών της Danone αυξήθηκαν κατά 1,7%, ενώ κατά το πρώτο τρίμηνο είχαν ενισχυθεί 6%. Οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 2,5%.

Η εταιρία επανέλαβε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη των πωλήσεων like for like κατά 3-5% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v