Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Αύξηση 47% στα καθαρά κέρδη το γ' τρίμηνο

Άνοδο εμφάνισαν τα έσοδα από το trading σταθερού εισοδήματος και μετοχών, ενώ και τα δύο τμήματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη τριμήνου ενισχύθηκαν κατά 47%, στα 2,09 δισ. δολάρια.

Goldman Sachs: Αύξηση 47% στα καθαρά κέρδη το γ τρίμηνο

Η Goldman Sachs, η κάποτε πιο κερδοφόρα εταιρία της Wall Street, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 47% στα κέρδη του τρίτου τριμήνου, καθώς τα έσοδα από το trading ομολόγων ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν σε 2,09 δισ. δολάρια ή 4,88 δολάρια ανά μετοχή, από 1,43 δισ. δολάρια ή 2,90 δολάρια ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους, τόνισε η εταιρία με έδρα στη Νέα Υόρκη.

Τα έσοδα από το trading σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν σε 1,96 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών του Bloomberg που ανέμεναν 1,7 δισ.

Τα έσοδα από το trading μετοχών ενισχύθηκαν σε 1,78 δισ. έναντι μέσης εκτίμησης για 1,69 δισ. δολάρια.

Η τράπεζα παλεύει με την προοπτική υποτονικών εσόδων και προσπαθεί να δείξει στους επενδυτές πως μπορεί να παράγει αποδόσεις, οι οποίες κάποτε άγγιζαν μέχρι και το 20% και ήταν λόγος φθόνου από ολόκληρη τη βιομηχανία, σχολιάζει το Bloomberg.

Ο διευθύνων σύμβουλος Lloyd Blankfein εξαλείφει θέσεις εργασίας και μειώνει τις αμοιβές για να ελαττώσει τις δαπάνες και να διατηρήσει την ευελιξία. Η τράπεζα έχει προχωρήσει τουλάχιστον σε τέσσερις γύρους μειώσεων του προσωπικού στη Νέα Υόρκη φέτος, πραγματοποιώντας 400 απολύσεις. Επίσης επεκτείνει τις περικοπές του τμήματος σταθερού εισοδήματος περίπου στο 10% του δυναμικού της και εξαλείφει δεκάδες στελέχη ομάδων που ασχολούνται με τις αγορές συγχωνεύσεων, χρέους και μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v