Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΗΕ: Η κλιματική αλλαγή θα «σπρώξει» άλλους 122 εκατ. ανθρώπους στη φτώχεια

Η κλιματική αλλαγή φέρνει πίσω αβεβαιότητες από όταν ο άνθρωπος ήταν κυνηγός-τροφοσυλλέκτης, τονίζει η FAO του ΟΗΕ. Μπορεί να είναι μόνο ένας από τους λόγους που οδηγούν σε φτώχεια και επισιτιστική ανασφάλεια, αλλά οι επιπτώσεις του είναι μεγάλες.

ΟΗΕ: Η κλιματική αλλαγή θα «σπρώξει» άλλους 122 εκατ. ανθρώπους στη φτώχεια

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε κατάσταση φτώχειας θα μπορούσε να αυξηθεί μέχρι κατά 122 εκατ. εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα έκθεση της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO).

Η έκθεση, η οποία φέρει τον τίτλο «The State of Food and Agriculture 2016», τονίζει πως παρότι η κλιματική αλλαγή «είναι μόλις ένας από τους παράγοντες που οδηγούν στη φτώχεια και την επισιτιστική ανασφάλεια», οι συνέπειές του πρόκειται να είναι μεγάλες κατά τα χρόνια που έρχονται.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός που ζει σε κατάσταση φτώχειας θα μπορούσε να αυξηθεί «κατά μεταξύ 35 και 122 εκατ. μέχρι το 2030, σε σύγκριση με ένα μέλλον χωρίς την κλιματική αλλαγή», αποκάλυψε το κείμενο, επικαλούμενο έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Υποσαχάρια Αφρική θα βιώσει το πιο σοβαρό πλήγμα, εξαιτίας του ότι ο πληθυσμός της βασίζεται περισσότερο στη γεωργία, διευκρινίζει.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την επισιτιστική ασφάλεια», επανέλαβε σε ανακοίνωση του ο José Graziano da Silva, γενικός επικεφαλής στην FAO. «Αυτό που κάνει η κλιματική αλλαγή είναι να φέρνει πίσω αβεβαιότητες από την περίοδο όταν όλοι ήμασταν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες», πρόσθεσε.

Η έκθεση σημειώνει ότι τα συστήματα γεωργίας πρέπει να προσαρμοστούν στον πιο θερμό καιρό, μεταδίδει το CNBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v