Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: Η στερλίνα παραμένει υπερτιμημένη

Το βρετανικό νόμισμα θα συνεχίσει να κινείται χαμηλότεροα, υποστηρίζουν αναλυτές της Goldman Sachs. Παραμένει περίπου 10% υπερτιμημένο σε σταθμισμένη βάση.

Goldman Sachs: Η στερλίνα παραμένει υπερτιμημένη

Η Goldman Sachs προειδοποιεί ότι η στερλίνα δεν είναι ακόμα «φθηνή» όπως ισχυρίζονται πολλοί αναλυτές, παρόλο που έχει ήδη υποχωρήσει 14%.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο διεθνής επενδυτικός οίκος υποστηρίζει πως το βρετανικό νόμισμα παραμένει περίπου 10% υπερτιμημένο σε σταθμισμένη βάση.

«Η υπόθεση για πτώση της στερλίνας σε πιο χαμηλά επίπεδα συνεχίζει να ισχύει, ακόμα και μετά τις πρόσφατες μεγάλες απώλειες και εκτιμούμε πως υπάρχουν καθοδικά ρίσκα στις υφιστάμενες προβλέψεις μας» γράφουν σε σημείωμα προς τους πελάτες με ημερομηνία 18 Οκτωβρίου οι αναλυτές Robin Brooks και Michael Cahill.

«To βασικό μας συμπέρασμα είναι πως – ακόμα και με τις μεγάλες πτώσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα – η σταθμισμένη ισοτιμία της στερλίνας παραμένει 10% υπερτιμημένη αν ο στόχος για το μέλλον είναι ένα μικρότερο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Με λίγα λόγια, η στερλίνα δεν είναι ακόμα φθηνή» τονίζουν οι δύο αναλυτές.

Πριν από δύο εβδομάδες η επενδυτική τράπεζα είχε διατηρήσει την τρίμηνη πρόβλεψη της για την ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου στα 1,2 δολάρια/στερλίνα.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα πλαίσιο ανάλυσης που βασίζεται στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, η Goldman Sachs υπολογίζει τώρα πως η σταθμισμένη ισοτιμία της στερλίνας μπορεί να υποχωρήσει από 20% ως 40% από το σημείου που βρισκόταν πριν το Brexit.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v