Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Credit Suisse ξεκινά quant funds

Η τράπεζα προσπαθεί να οικοδομήσει τη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Ξεκινά δύο νέα quant funds. Το ένα έχει ήδη ξεκινήσει τις συναλλαγές με περιουσιακά στοιχεία 400 εκατ. και το δεύτερο αρχίζει το trading στις αρχές του '17 με 600 εκατ.

H Credit Suisse ξεκινά quant funds

Η Credit Suisse ξεκινά δύο hedge funds που εστιάζουν σε ποσοτικές στρατηγικές, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να οικοδομήσει τη μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της, σύμφωνα με πηγή του Bloomberg που γνωρίζει την υπόθεση.

Τα δύο funds, Qube και QT, συνίστανται από ήδη υπάρχουσες ομάδες της τράπεζας που δραστηριοποιούνται σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, ανέφερε η πηγή.

Η Karina Byrne, εκπρόσωπος της Credit Suisse, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Το Qube, το οποίο έχει έδρα στο Λονδίνο, έχει ήδη αρχίσει τις συναλλαγές με περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 400 εκατ. δολαρίων. Το ποσό αυτό αναμένεται να διπλασιαστεί τον επόμενο μήνα και έπειτα να αυξηθεί σε 1,2 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο, λόγω της ανάπτυξης στην Ασία, πρόσθεσε η πηγή.

Το QT αναμένει να ξεκινήσει το trading τους πρώτους τρεις μήνες του επόμενου έτους, με περίπου 600 εκατ. δολάρια υπό διαχείριση. Θα έχει την έδρα του στη Νέα Υόρκη.

Όπως εξηγεί το πρακτορείο, τα quant funds συνολικά σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις από τους παραδοσιακούς διαχειριστές εδώ και χρόνια. Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανίσει άνοδο 5,7% τον χρόνο κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Hedge Fund Research. Αυτό, έναντι ανόδου 4,4% για ένα μέσο hedge fund.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v